CímlapsztorikÉrdekes világ

Két ENSZ találkozón is részt vett egy nem létező ország és annak nagykövetei

Az egész világ átverve?!

A Kailasai Egyesült Államok, egy nem létező ország képviselőinek, amelyet egy vitatott indiai guru hozott létre, valahogyan sikerült besurranni két ENSZ-találkozóra ebben az évben.

Az indiai szökevény és önjelölt istenember, Nithyananda Paramashivam által alapított Kailasai Egyesült Államok a hinduk első szuverén állama.

Hirdetés

Nehéz dolga lesz azonban, ha bármilyen térképen megpróbálja valaki megtalálni, nem a mérete miatt, hanem azért, mert senki sem tudja, hol van valójában.

Nithyananda Paramashivam, akit követői “a hinduizmus legfelsőbb pápájaként” emlegetnek, meglehetősen bonyolult múlttal rendelkezik.

Egy tanítványa 2010-ben erőszakkal vádolta meg, de csak rövid időre tartóztatták le, majd óvadék ellenében szabadon engedték.

Később azzal vádolták, hogy gyerekeket rabolt el és zárt be az indiai gudzsaráti ashramjában, de napokkal a bíróság előtti megjelenése előtt Nithyananda eltűnt, és azóta is szökésben van.

Annak ellenére, hogy az úgynevezett istenember az elmúlt években nem mutatkozott be nyilvánosan, a prédikációiról készült videók rendszeresen megjelennek a közösségi média csatornáin, és követői Kailasa, a “2 milliárd hindu állama” gondolatát sürgetik.

Azt állítják, hogy a Kailasai Egyesült Államok a hinduk országa, akik üldöztetés áldozatai, akárcsak alapítója.

Nithyananda és követői azt állítják, hogy “egy évtizeden át tartó üldözés áldozatai voltak, beleértve több mint 70 merényletet, több mint 250 zaklatást, 120 hamis ügyet, hatalmas, több mint 17 000 órás gyűlöletpropagandát az elektronikus médiában és több mint 25 000 cikket a nyomtatott sajtóban.”

Minden kísérletet arra, hogy vezetőjüket bíróság elé állítsák, a hinduizmus elleni támadásnak tekintik.

Egy nő, aki Vijayapriya Nithyanandaként, a “Kailasai Egyesült Államok állandó nagyköveteként” mutatkozott be, még a mikrofont is megragadta, és az “őslakosok jogairól és a fenntartható fejlődésről” kérdezett.

Hirdetés

Egy ENSZ-tisztviselő később azt mondta, hogy beadványaik “irrelevánsak” és “érintőlegesek” a genfi találkozókon tárgyalt kérdésekkel.

Kailasát “a hinduk első szuverén államaként” jellemezve Vijayapriya azt állította, hogy az ország minden polgára számára ingyenesen biztosítja az olyan szükségleteket, mint az élelem, a menedékhely és az orvosi ellátás, bár ezeket az állításokat alapvetően lehetetlen tisztázni.

Arról, hogy a nem létező ország képviselői hogyan jutottak be a találkozókra, az ENSZ egyik képviselője elmondta, hogy az események nyilvánosak, így gyakorlatilag bárki részt vehetett rajtuk.

Ennek ellenére az ENSZ számára nem túl jó, ha egy kitalált nemzettel hozzák kapcsolatba, amelyet egy vitatott szökevény alapított.

Idén januárban a Kailasai Egyesült Államok bejelentette, hogy az Amerikai Egyesült Államok hivatalosan elismerte, bizonyítékként hivatkozva az amerikai Newark városával kötött testvérvárosi megállapodásra.

Ezt a megállapodást az amerikai hatóságok nemrégiben visszavonták, és azt közölték, hogy Newark tisztviselőit megtévesztették a kitalált nemzet képviselői.

Forrás: ÚjVilágtudat

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.