Tudomány

Kijáratok a kozmoszból: a Mátrix “vészkijáratai” lehetnek a feketelyukak? Csillagászok megdöbbentő elmélettel álltak elő

Megfejtették a feketelyukak rejtélyét? A “körénk épített” álvalóság kijáratai lehetnek – állítják.

Feketelyukak, és ami a másik “oldalon” van

A feketelyukak rejtélye a csillagászat egyik legnagyobb talánya. Senki sem tudja, hogy pontosan mik is, miért alakulhattak ki – bár erre vannak azért elméletek – és hogy mi is van a belsejükben.

Vagy a másik oldalon. Vagy a végpontjukon… ugyanis senki sem tudja még csak lemodellezni sem, milyen lenne berepülni egy ilyen teret, időt és fényt is meghajlító, majd csapdába ejtő anomáliába.

Hirdetés

A feketelyukból ugyanis semmi sem képes kiszabadulni, elnyeli az anyagot, a teret, az információt, de még a fényt is.

Éppen ezért olyan nagy rejtély, hogy mi történik azzal, amit “elnyel”. Ezeknek a dolgoknak ugyanis a mai ismereteink szerint valahol “ki kell áramlania”…

Megannyi elmélet látott már napvilágot mely magyarázatot és célt ad a feketelyukak létezésére, most azonban egy meredeken hangzó elmélettel állt elő egy tudóscsoport.

Egy körénk vont holografikus “hálóban” élünk?

Ezen elmélet követő azt állítják – talán nem is alaptalanul – hogy a feketelyukak valójában amolyan kozmikus “lefolyók”, melyeken keresztül ki lehet jutni a világunkból.

A világunk ugyanis az értelmezésük szerint nem más, mint egy körénk vont holografikus háló, egy olyan álvalóság, amit csak képzelünk, vagy elképzeltetnek velünk.

Egy másik értelmezés szerint ez egy virtuális szimuláció, melyben téridő “lyukak” keletkeztek, és ezeken keresztül szivárog a “valóság”, látszólag mindent elnyelve.

Azonban ha berepülnénk egy ilyen feketelyukba, “kijutnánk” abból a bizonyos Mátrix világból, melynek virtuális díszletei között él az emberi faj.

Vészkijárat a Mátrixból

Persze ez eléggé elrugaszkodottan hangzik – mondhatnánk.

Azonban az elmélet kiagyalói szerint minden bizonyíték efelé mutat, és mivel senki sem tudja, mik lehetnek a feketelyukak valójában, egyáltalán nincs kizárva az, hogy a virtuális szimuláció vészkijáratairól van szó.

Hirdetés

Egyre népszerűbb az elmélet, miszerint a világunk tényleg nem valódi, csak egy képzelt valóság, de egyes nagy tudósok is azt állítják: nincs kizárva, hogy egy szimuláció szülöttei vagyunk.

A kozmoszban fedeztek már fel olyan anomáliákat, furcsaságokat, melyek egyes teóriák szerint mind azt mutatják, hogy szimulált világ rabjai vagyunk, például a kvantum összefonódás rejtélye, mely egyesek szerint csak úgy magyarázólag, ha a világ és történései “mesterségesen” vannak felépítve.

A kvantum összefonódás jelensége ugyanis nagyon bizarr: egyes részecskék ugyanis egyszerre egy időben több helyne is lehetnek, látszólag nincs kapscolat köztük, mégis kihatnak egymásra mérhetetlen nagy távolságokból is azonnal…

Visszatérve a feketelyukakra:

Ez a rejtélye valószínűleg csak akkor fog végleg megoldódni, ha nagyon távoli jövőben valakinek sikerül majd belerepülni, és képes is lesz onnan visszajönni…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!