CímlapsztorikÉrdekes világTech-Kütyük

Kína globális azonosítást vezetne be a bolygóra: Új Világrend van épülőben?

Kína bejelentkezett az Új Világrend bevezetésére? Nem lesz ember a Földön, aki elbújhat majd?

Hszi Csin-ping kínai elnök olyan „globális mechanizmust” akar alkalmazni, amely QR-kódokat használna a nemzetközi utazások során.

A kódokat állítólag arra használják majd, hogy az utazók egészségi állapotát leellenőrizzék.

Hirdetés

Ugyanakkor az emberi jogok szószólói arra figyelmeztetnek, hogy ezeket fel lehet használni „szélesebb körű politikai ellenőrzésre és kirekesztésre” is.

Tovább kell harmonizálnunk a szabályokat és a szabványokat, és »gyorsított utakat« kell létrehoznunk az emberek rendezett közlekedésének megkönnyítése érdekében.

– hangsúlyozta a kínai elnök.

zerinte a kódok felhasználhatók a „nukleinsavteszt-eredményeken alapuló egészségügyi bizonyítványok” felismerésére

– derül ki egy a Xinhua kínai állami hírügynökség által közzétett közlemény fordításából.

A kínai elnök azt viszont nem részletezte, hogyan működhet majd az utazási rendszer, vagy mennyire szorosan hasonlítanak a kínai QR-kódos alkalmazásokra, amelyeket a vírus szárazföldön való visszaszorítására használtak az országban.

Reméljük, hogy több ország is csatlakozik ehhez a rendszerhez

– tette hozzá Hszi Csin-ping.

A Human Rights Watch ügyvezető igazgatója, Kenneth Roth egy tweetben óvatosságra intett a kínai elnök javaslatával kapcsolatban:

Hirdetés

Az egészségre való kezdeti összpontosítás könnyen a trójai falóvá válhat a szélesebb körű politikai ellenőrzés és kirekesztés érdekében.

Mindeközben Hangcsou városának vezetősége arról beszélt, hogy a QR-kód-alapú szoftver állandó verziójának elkészítését tervezi, amelyet az állampolgárok kórtörténete, állapotfelmérése és életmódbeli szokásai alapján személyes pontszámokhoz rendelnek.

Ez az egész sokak szerint egy nagyon veszélyes tendencia.

Kína és ez a globálisan kiterjeszteni kívánt rendszer lehet ugyanis az Új Világrend tömeges megfigyelési rendszer trójai falova.

Ne feledjük, Kínában már egy ideje eleve működik hasonló rendszer, mellyel kapcsolatban sokakban felmerültek aggodalmak.

Erről itt írtunk, több millió kamerával figyelik az állampolgárokat a metrón, vonatokon, az utcán, bevásárlóközpontokban, MAGÁN helyeken, és pontozzák őket a viselkedéseik alapján.

A pontrendszer pedig “jutalmakat” és büntetéseket szabhat ki az alapján, hogy egy állampolgár mennyire “mintapolgár”.

Ez pedig már csak egy lépésre van attól, hogy a jövőben kasztokba sorolják az ily módon kvázi “digitálisan rabosított” emberiséget.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.