Érdekes világTech-Kütyük

Kína ufókat épít: a hadászatban akarják felhasználni a repülő csészealjakat

Különleges légi szerkezet tartja izgalomban a katonai repülő gépezetek iránt érdeklődőket.

Az 5. Tiencsini Nemzetközi Helikopter Expón be is mutatták az első prototípust. A jövőben a várakozások szerint Kína igazi repülő csészealj flottával fog rendelkezni.

Szinte már-már sci-fibe illő bejelentést tett Kína: igazi repülő csészealj hadsereget fejleszt, méghozzá a hírek szerint hatalmas pénzekből.

Hirdetés

Egy igazi modern haderő része lehet a jövőben, mely képes brutális csapást mérni a levegőből szinte bármilyen célpontra.

Hatékonyabb lehet a vadászgépeknél és helikoptereknél is.

Az 5. Tiencsini Nemzetközi Helikopter Expón bemutattak egy prototípust, ez még nem a végleges, de már ezen is meghökkentő, szokatlan külső jegyek láthatók.

A kínai internetezők körében pedig kiszivárgott műszaki rajzok, leírások, metszeti ábrák kezdtek el keringeni a speciális katonai fejlesztésről.

Az ábrák szerint pilótafülke, ahol a kétfős személyzet ül: a pilóta és a fegyverrendszerek kezelője.

A kiállított példány melletti információs tábla hevenyészett fordítása szerint a Nagy Fehér Cápa egy gépágyúkkal felszerelt, elsősorban földi célpontok elleni támadó helikopter (helicopter gunship).

Az Index információi szerint a kompozit anyagokból épített test egyrészt középen egy nagy rotort rejt, ami a függőleges felszálláshoz és landoláshoz elengedhetetlen…

Míg az oldalába épített két kisebb – valószínűleg gázturbinás – hajtómű az előrehaladáshoz szolgáltat tolóerőt.

A klasszikus repülő csészealj formájú gép törzse rejti a fegyverzetet, a gépágyú(ka)t, és rakétákat, bombákat is.

Hirdetés

A 7,6 méter átmérőjű, 3,5 tonnás repülő csészealj elvileg 2,5 tonna terhet (üzemanyag és fegyverzet) tud hatezer méteres magasságig vinni, 16,65 méter/másodperccel tud emelkedni és akár 650 km/órás sebességgel is képes előre repülni, 2950 kilométeres hatótávolság mellett.

Az expón kiállított prototípusról azt beszélik, hogy még nagy valószínűséggel pörképtelen, ráadásul inkább csak egy 1:1 arányú makett.

Azonban gőzerővel folynak a fejlesztések, melyek éveken belül komoly eredményekkel kecsegtetnek.

Kína csészealjai kísértetiesen hasonlítani fognak az amerikaiak által korábban fejlesztett Avrocar nevű korongra, mely szintén úgy nézett ki, mint egy ufó.

Mások pedig úgy vélik, hogy Hitler állítólagos legendás repülő csészealjaihoz lesz hasonló az, amit Kína hamarosan megalkothat.

Néhány tucat ilyennel akár komplett területeket lehetett volna bevenni, ha a náci csészealjak eljutnak a tömeggyártásig

– állítják.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.