CímlapsztorikMisztikum

Kirobbant a Vatikán egyik legnagyobb botránya: a pápa köpni-nyelni sem tud!

Sorra dőlnek ki a csontvázak a szekrényből…

Botrány a Vatikánban: lemondott egy korrupcióba keveredett bíboros, milliárdokért vett ingatlant az adományokból.

Ez ráadásul még csak a kezdet: sorra borulnak ki a csontvázak a szekrényből. Az egyház ugyanis nagyon komolyan megrengett, és hihetetlen mélységekbe zuhanhat, már ami a közbizalmat és az erkölcsi “tőkét” illeti.

Hirdetés

Eljött Róma bukása, a szentek hanyatlása?

Sorra jönnek az ügyek, melyek egy igen komoly és látens leletet rajzolnak fel a Vatikán jelenlegi állapotáról

Sorra érik egymást ezek a bitrányt keltő lebukások.

Kezdve George Pell atyával, aki a Vatikán harmadik legbefolyásosabb embere volt, és a pápa legfőbb “pénztárnoka” is.

Őt nemrégiben gyermekmolesztálási ügyekben vitték bíróság elé.

Franciaországban és Nénetorzságban több tízezernyi áldozatról tudnak a hatóságok, akik hasonlóan George Pell ügyéhez, molesztálást és zaklatást szenvedtek el katolikus papoktól..

Bár Ferenc pápa nyíltan elítélte ezeket és az egyház megtisztítását ígérte meg, valójában egyre több információ van arról, hogy mindezekről évek óta tudhatott, de bűnrészesként egyszerűen “félrenézett” ezekben az ügyekben.

Most pedig szintén egy nagyon befolyásos személy, egy bíboros mondott le nagy nyomásra, mert lebukott olyan dolgokba, amik egy átlagembert is megbotránkoztatnának.

Angelo Becciu, a pápai állam egyik legbefolyásosabb elöljárója volt az, akinek sajtóértesülések szerint távozása hátterében korrupciós ügy áll.

Hirdetés

Vatikán-szakértők szerint szokatlan, hogy a Szentszék ilyen rövid közleményében tájékoztatott a pápai állam egyik legbefolyásosabb bíborosának távozásáról, aki ráadásul nemcsak tisztségeiről mondott le, hanem bíborosi kiváltságairól is.

A hírügynökségeknek nyilatkozó Davide Scito, a római Santa Croce pápai egyetem kánonjogász professzora szerint Becciu bíboros távozása hátterében a “londoni ügyként” ismertté vált korrupciógyanús ügylet állhat.

A Vatikánban 2019-ben indított és még le nem zárult, “londoni ügyként” ismert korrupciós vizsgálat a pápai állam pénzintézete (Ior) és a vatikáni főrevizor jelentése alapján vette kezdetét.

A vizsgálat tárgyát egy ingatlan képezi, amelyet Vatikán Állam vásárolt London belvárosában kétszázmillió euróért, gyanús pénzügyi tranzakciókkal.

Sajtóinformációk szerint az ügyletet az úgynevezett Péter-fillérekből finanszírozták, vagyis a világ minden részéből a pápai államba érkező adományokból, amelyeket a mindenkori pápa kizárólag jótékony célra használhat fel.

A luxusingatlan megvásárlása idején Angelo Becciu bíboros a szentszéki államtitkár helyettese, vagyis a vatikáni kormányhivatal harmadik legmagasabb rangú vezetője volt.

A bíboros azt állította, nem használták fel adományokat az ügylet lebonyolításakor.

A korrupciógyanús üggyel összefüggésben tavaly felfüggesztették állásából a többi között a szentszéki államtitkárság két vezető beosztású tagját és Pénzügyi Információs Felügyelet (Aif) vezetőjét is. Idén júniusban a vatikáni csendőrség őrizetbe vette, majd szabadlábra helyezte Gianluigi Torzi olasz brókert.

A AVtikán tehát már nem a krisztusi ösvényt követi.

telejsen letért róla, és a velejéig romlott a pápa közvetlen közössége is.

Olyan emberek veszik körbe a szent atyát, akik maguk és pénzügyi érdekeltségek “emberei”, és akik egy tudat és hatalomtechnikai intézményként tekintenek a Római Egyházra….

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.