CímlapsztorikÉrdekes világ

Kósa Lajos a kormány vésztervéről beszélt: Ha kell a temetési rendbe is belenyúlnak

A járvány legsötétebb lefolyása esetére is van vészforgatókönyve a kormánynak. Kósa elmondta,. mikor lehet szükség rá, de remélik, soha nem kell majd “elővenni”.

Kósa Lajos a Debreceni Televízió vendége volt, ahol a járványhelyzetről faggatták. A fideszes képviselő szerint aggodalomra semmi ok, ők minden eshetőségre felkészültek.

Egyelőre nem sikerül lassítani a járványt, továbbra is a harmadik hullám meredeken felszáló ágában vagyunk.

Hirdetés

Az operatív törzs tagjaként Kósa Lajos első kézből rendelkezik információkkal a helyzet alakulása kapcsán, amiről most a Debrecen Televízióban nyilatkozott.

Beszélt arról is, hogy az esetleges magyar vakcina gyártásában kulcsfontosságú Debrecen, hiszen ott lesz a magyar vakcinagyár, amit persze még fel kell építeni.

Azt remélik, hogy 2023-ban már működni fog.

Szóba került az is, hogy van-e olyan vészterve az operatív törzsnek, amit akkor lehet elővenni, ha esetleg nem sikerül a közeljövőben megfékezni a járványt. Kósa szerint ők minden eshetőséget számba vettek.

“Minden eshetőségre felkészülünk. A legrosszabb forgatókönyvre is van válaszunk, reméljük, hogy sose kell ehhez nyúlni. Itt egész sok mindenről van szó. Tehát amit az emberek nem is tudnak elképzelni, meg ilyen apróságnak tűnik”

– magyarázta, példaként említve a maszkgyártást és az orvosi oxigén biztosítását, amelyekben önellátóak vagyunk, hozzátéve azt is, hogy saját fejlesztésű lélegeztetőgépen is gondolkodnak, de megemlítette a temetkezést is.

“Egészen odáig, hogy mondjuk a temetési rend, hogy ha szükséges, abba lehessen belenyúlni. Tehát itt mindenre gondolunk.

Ebben az értelemben felkészült az ország. Függetlenül attól, hogy adott esetben ez, hogy is mondjam, ez nem egy látványpékség, tehát ez nem olyan, hogy ott kell ezekről a kérdésekről tárgyalni a monitor előtt, hogy a tévé egyenes adásban adja. “

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.