Misztikum

Kronovizor: a Vatikán elfeledett időgépe – olyan titokra derített fényt, ami miatt örökre elzárták a világ elől?

A Vatikán megpróbálta az időgép szerkezeti leírását megsemmisíteni, ahogyan magát az eszközt is.

Állítólag a Vatikáni Titkos Levéltár azonban fontos bizonyítékokat őriz…

Valójában a Vatikán tette lehetségessé az időutazást?

Létezik egy különös legenda, szóbeszéd, ami a Vatikánról és egy titokzatos időgépről szól.

Hirdetés

Az elmondottak alapján akár még valami Verne Gyula regény is lehetne, azonban a történelem feljegyezte az esetet, írtak a szerkezetről.

Éppen ezért a legtöbb régész, történész elkezdett komolyabban is foglalkozni vele, nem véletlenül.

Ha ugyanis csak a fele igaz annak, amit a kronovizornak nevezett időképpel kapcsolatban állítanak, már az óriási hatással lenne az életünkre.

Ernetti atya és az időgépe

Az egésznek a kulcsa egy bizonyos Ernetti atya volt, aki 1950-ben fejlesztett ki egy szerkezetet, amivel állítólag vissza lehetett utazni az időben.

Állatólag még a CIA aktái között is fennmaradtak dokuemntumok, melyek igazolják az Enretti atya sztorit.

a CIA ügynökségen titkos divíziójának kísérletei az időutazásra vonatkozóan főleg egy középkori szerkezeten alapultak, melynek fennmaradt terveit újraálmodva egy bizonyos Pellegrino Ernetti atya készített modernkori időgépet az 1950-es években.

Ernetti atya egy bencés szerzetes volt, aki a Vatikán területén ténykedett, és sokan azt beszélték róla, hogy egy olyan szerkezet birtokában van, – mi több, ő a megálmodója – mely képes az időbe betekinteni.

Fontos megemlíteni, hogy ez egy olyan szerkezet volt, ami a klasszikus értelemben nem teljesen volt időkép Inkább egy a múltat és a jövőt maga előtt görgető ismeretlen elven működő szerkezet melynek segítségével bele lehetett nézni a múltba.

A szerkezetet magát kronovizorként emlegették, és állítólag egy középkorban kitalált szerkezet volt az alapja.

Alig maradt fenn valamilyen dokumentáció a szerkezetről

Az akkori szerkezetről szinte semmi nem maradt fenn, csak néhány korabeli leírás, melynek alapján Ernetti atya el tudta készíteni, mintegy isteni sugallatra.

Hirdetés

A Vatikán titkos archívumában mg ma is fellelhetőek azok a rajzok, tervek, melyekhez Ernetti atya hozzájutott, és az atya saját tervei is, az időgéphez, pontosabban a kornovizorhoz kapcsolódóan.

Ernetti nem csak atya volt, egy bencés szerzetes, hanem komoly tudós és fizikus is. Tanszéket is vezetett annak idején a Benedetto Marcello tanszéken.

Komoly hitele volt tehát, és senki sem adott kétséget a szavainak, amikor azt mondta, képes betekinteni egy szerkezettel a múltba.

Ernettit kifejezetten érdekelni kezdték a szubatomi részecskékkel kapcsolatos elméletek, és kísérleti modellek.

Amikor hozzájutott a középkorból származó elírásokhoz, tudta, hogy az elv segítségével megoldást találhat arra, hogy újra alkossa a szerkezetet.

A kronovizor működési elve

A szerkezet egyfajta tévéként “vetítette” maga elá a múltat. Egyszóval úgy lehetett betekintést nyerni a már megtörtént eseményekbe, hogy abba nem avatkoztak bele.

Ez egyben fel is oldja az időutazás paradoxonját.

A végleges változattal állítólag 1972-ben készült el Ernetti atya, aki a korának műszaki zsenije is volt, nem csak egy egyszerű lelkész, atya.

Rengeteg fejlesztés követte még ezt, majd több ízben tartott vele bemutatókat, melyek mindig meggyőzték a hitetlenkedőket arról, hogy valóban a múltat látni a szerkezet képernyőjén.

1986-ban már széles közönség előtt is demonstrálta időgépének tényleges működését.

Az időszámításunk előtti 1969-ből származó görög előadás megjelenő képei elkápráztatták a közönséget és az akkori hivatali embereket is, szintúgy a médiát.

Látták a megfeszített Krisztust

A kronovizor hosszú időn keresztül működött, és mivel nem kapott nagy médiavisszhangot ahhoz képest, hogy miről van szó, mivel sokan nem hitték el a hírt, ezért az egyháznak nem volt szüksége arra, hogy eltusolja az ügyet.

Később azonban, Ernetti halála után a Vatikán nem hagyhatta, hogy a kronovizornak csak egyetlen darabja is fennmaradjon, és mindet megsemmisítette, a tervrajzokat, műszaki leírásokat pedig elégette.

Állítólag mindezt azért tették, mert a kronovizorban valami olyasmit láttak Krisztus keresztre feszítése kapcsán, mely alapjaiban döngölné a földbe az egyházat…

Hogy ez így volt-e vagy sem, azt nem tudni, de a Vatikán archívumában, ahová soha senkinek nem engednek betekintést, bizonyára még őrzik a titkot.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!