CímlapsztorikÉrdekes világ

A Vatikán szerint Isten földönkívülieket is teremtett: Ferenc pápa óriási bejelentésre készül

Egyes hírek szerint Ferenc pápa állítólag a világ egyik legfontosabb nyilatkozatára készül a földönkívüli életről és annak teológiai következményeiről.

Jön a Nagy Felfedés?

Egyre biztosabb, hogy a következő hónapokban vagy években olyan horderejű bejelentések és felfedezések rengetik meg a civilizációnkat, mint még soha semmi korábban.

A földönkívüli élet létezésének mérlegelése már a NASA és a Pentagon szintjén van akik csak a megfelelő pillanatra várnak hogy kiterítsék a lapjaikat.

Hirdetés

Akárcsak az egyház, mely állítólag évek óta birtokában van a tudásnak és néhány bizonyítéknak a földönkíövüliekkel, azok létezésével kapcsolatban.

A keresztény világnézet nem zárja ki a Földön kívüli élet lehetőségét, de gyakorlatilag nem is foglalkozik ezzel a kérdéssel.

A kinyilatkoztatás nekünk van „címezve”, a földi embereknek.

Megfigyelhetjük, hogy a Biblia nem ad tudományos felvilágosítást, az ez irányú kutatásokat, felfedezéseket ránk bízta.

Ahogy tágult az emberiség látóköre, úgy ismerte fel a Biblia addig fel nem fogott, észre nem vett, vagy félreértett üzeneteit, távlatait.

Ferenc pápa valóban bejelentésre készül?

Egyes hírek szerint Ferenc pápa állítólag a világ egyik legfontosabb nyilatkozatára készül a földönkívüli életről és annak teológiai következményeiről.

Ez is tanúsítja, hogy egyházunk nem zárkózik el az újabb távlatok megnyilvánulásaitól, és keresi az ahhoz való, megfelelő viszonyulás módját.

A Vatikán érzi a változás szelét és egyszerűen túl akarják élni a paradigmaváltást.

Ha ugyanis bebizonyosodik mindenki számára, hogy léteznek más értelmes lények is rajtunk kívül, az alapjaiban rengetheti meg az egyetemes hitet Jézusban és az egyház tanításában arról, hogy csak az ember létezik, mint Isten teremtménye.

Hirdetés

Angyalok mint földönkívüliek a Bibliában?

Sokak szerint maga a Biblia is nyilatkozik „Földön kívüli életről”, amikor Istenről és a testnélküli lényekről (angyalokról) szól. Ezeken kívül azonban nem foglalkozik az érintett témával. Engem sem izgat a kérdés, rábízom téma tudományos szakértőire.

Rengeteg leírás található a Héber Bibliában olyan angyalokról, akiknek képességei messze túlmutatnak a miénken, és – többek között – a középkori filozófus és törvénytudó Maimonidész és persze mások is írnak tudattal bíró égi lényekről, és nem csak allegorikus értelemben.

Nézzük meg egy érdekes forrást, amelyek utalhat arra, hogy van élet a Földön kívül!

Debóra prófétaasszony győzelmi dala a Bírák Könyvének ismert része. Itt található ez a mondat: “Átkozzátok Mérózt – szól az Örökkévaló angyala – átkozva átkozzátok lakóit” (5:23)

„Hol van Meroz és kik a lakói?”, tették fel a kérdést a bölcsek!

A Talmud úgy magyarázza:

Meroz egy csillag vagy bolygó. És a lakói eljöttek, hogy segítsék a zsidókat, amint az a megelőző versben is olvasható:

“Egekből harcoltak, a csillagok pályáikból harcoltak Sziszera ellen”.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!