CímlapsztorikEgészségünk

Ezért burjánzik a rák: Évtizedek óta tudják, hogy halálosan rákkeltő, még sincs betiltva, mindenben ott van az édesítőszer!

Az élelmiszeripar szándékosan hallgatta el ipari és pénzérdekek nyomására az egészet. Most minden borulhat…

A 70-es évek óta nyílt titok, de az ipar elhallgatta a tényeket

Az aszpartámról van szó, a világ talán egyik legelterjedtebb édesítőszeréről.

A 70-es évek óta tudni lehet, hogy bizony rendkívüli mértékben ártalmas lehet az egészségre. Ezt a 2000-res években újabb kutatások erősítettek meg.

Hirdetés

A WHO is kimondta, hogy nagy valószínűséggel rákkeltő lehet, és elképzelhető, hogy van tudományosan bizonyítható kapcsolat a megbetegedések és az aszpartám fogyasztása között.

A valódi bűnösök az élelmiszeripari lobbi és emberei, akik étvizedeken át elhallgatták a tényeket a profitért cserébe.

Az egyre iparosodó élelmiszeriparnak ugyanis jól jött az aszpartám, mert rengeteg terméket lehetett “eladni vele”.

Az meg már senkit nem érdekelt, hogy egyes tudósok már akkor figyelmeztettek: tömegével fog évtizedek múlva elrákosodni a társadalom.

És így is lett…

Agyi görcsöket, migrénes fejfájást, leukémiát és rohamokat okozhat

Az aszpartámmal kapcsolatos kutatások rengeteg összefüggést találtak bizonyos betegségekkel kapcsolatosan.

Nyílt titok, volt már régóta, hogy az élelmiszeripar iparosodását követően ugrottak meg a rákos megbetegedések, mivel rengeteg a feldolgozott, egészségre káros élelmiszer.

Ezek egy részében pedig maga az aszpartám az, ami képes lehetett előidézni a szervezetben a daganataokat, tumorokat.

Sok esetben pedig erős fejfájást, leukémiát is okozott, legalábbis összefüggésbe hozták ezekkel a kórképekkel is, valamit az agyi görcsökkel.

Hirdetés

Minden borulhat, új vizsgálatokat és az aszpartám klorátozását követelik

A Sussexi Egyetem kutatói szerint komoly probléma van azzal, hogy az aszpartámot legálisan lehet használni, és úgy gondolják, hogy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (European Food Safety Authority, EFSA) nem járt el etikusan, amikor arra a megállapításra jutott, hogy az aszpartám nem káros az egészségre.

Itt is sokak szerint egyértelműen tetten érhető az a fajta korrupció, amivel egyszerűen elhallgatták a világ elől az édesítőszer veszélyeit.

Az összesen 73 darab tudományos kutatást, ami az aszpartám veszélyeire hívta fel a figyelmet, az EFSA nem vette figyelembe, viszont azokat, amelyek nem találtak bizonyítékot a szer káros hatásaira, 84 százalékban elfogadták.

Erik Millstone, a Sussexi Egyetem élelmiszeripari kémiai biztonsági szakértője úgy gondolja, szükség lenne egy újabb, átfogó vizsgálatra az ügyben, és az aszpartám használatát addig fel kellene függeszteni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!