CímlapsztorikMisztikumMúltidéző

Különleges nanoszerkezet nyomait rejti magában a gízai Nagy Piramis: őseink tanítanak minket a múltból!

Elképesztő tudással rendelkeztek: fizikusok olyan elektromágneses tulajdonságait fedezték fel a piramisnak, ami bizonyítja, hogy mind tudásban, mind megoldásokban megelőzhettek minket.

Üzenet a múltból

Ez a felfedezés, amit több neves tudományos lap és történelemmel, régészettel foglalkozó magazin is lehozott, azért akkora horderejű, mert fizikusok nevéhez kötődik.

A gízai nagy piramist kezdték el vizsgálni, és amit találtak azt a jövő napelemeinek új generációjánál is fel lehetne használni.

Hirdetés

Erre szokták azt mondani, hogy abszurd “humora” van a történelemnek, lényegében ugyanis arról van szó, hogy a letűnt egyiptomi civilizáció tanítja a modern embert a múltból “üzenve”.

Kísérlet, váratlan eredménnyel

Fizikusok nemzetközi kutatócsoportja vizsgálta meg alaposabban az emberiség egyik legrégebbi művét Egyiptomban.

A kísérletben multipoláris analízist használtak, amely a komplex tárgyak elektromágneses térben való viselkedése vizsgálatának legszélesebb körben alkalmazott módja.

A fő kérdés az volt, képes-e belső, illetve földalatti kamráiba elektromágneses energiát koncentrálni a piramis.

A nagy piramis két belső kamrát tartalmaz, amelyek a feltételezések szerint Hufu fáraó és a királyné nyughelyeiül szolgálhattak, továbbá egy, a föld alatt található, befejezetlen teret.

A belső tereknek köszönhetően a piramis képes az alapjának szintjére fókuszálni az elektromágneses hullámokat.

„Mivel a kutatás elméleti, nehéz megmondani, várhatóan mihez vezet, vagy hogy egyáltalán reprodukálható-e a való életben”

– nyilatkozta Antonija Grubišić-Čabo, az ausztráliai Monash Egyetem fizikusa.

A nanoszerkezet lehet a kulcs

Egy olyan nanoszerkezeti folyamat felfedezése történt meg tulajdonképpen, ami elősegítheti a jövő újgenerációs napelemeinek létrehozását.

Hirdetés

ha sikerül az ősök tudását felhasnálni és a gyakorlatba ültetni, akkor az új, hatékonyabb nanoszenzorok és napelemek egész generációját is eredményezhetné.

Kérdés, hogy mi mindent rejtenek még az ősi egyiptomi piramisok, és hogy a múltbéli, gyakran “lenézett” emberiség miből tudná még tanítani a maiakat…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!