Egészségünk

Különleges terápiával gyógyult ki Magdi az áttétes mellrákból: azóta a tudósok is őt igazolták

Magdi a mellrák alatt kiegészítő terápiaként alkalmazta azt, amit ma hivatalosan is a rák egyik természetes ellenszereként ismernek el a tudósok is.

Története elképesztően motiváló lehet sokunknak és érdemes elolvasni.

Magdi most 73 éves és betegsége után több mint 5 évvel azt állítja, hogy gyakorlatilag a tudósok is gyógyultnak tekintik.

Hirdetés

Pedig hosszú út vezetett idáig és eredetileg csak egy egyszerű szűrővizsgálaton akart részt ventni 65 évesen.

Utólag kiderült: jól tette és ez menthette meg az életét is, no meg a különleges terápia, amit nem sokan csinálnának végig, pedig ma a tudomány is hivatalosan elismert rák ellenszereként tartják számon.

Ignác Magdolna a teljes történetét a Fókusznak mondta el.

Magdolnának két unokája van, és egy pillanatig sem okoz gondot számára, ha kirándulni kell velük, vagy éppen futni utánuk. Ma már semmi sem állíthatja meg.

Azt hitte, hogy 65 évesen jön a nagy szabadság – befejezte a munkát, és teljesen egészséges volt. Miután nagyon aktív életet élt, korábban is túrázott, és a futást is elkezdte, úgy gondolta, hogy most fog kiteljesedni az élete.

Éppen egy félmaratonra készült.

És akkor kapta meg az ijesztő diagnózist: nyirokáttétes mellrák. Magdi azonban eldöntötte, mindez nem fogja megakadályozni abban, hogy megvalósítsa a terveit.

„Megkérdeztem az onkológust, hogy körülbelül mennyi idő a kezelés, a rehabilitáció. Gyakorlatilag megterveztem a gyógyulást” – mondta.

Bár a betegség miatt élete első félmaratonján nem állhatott rajthoz, célul tűzte ki, hogy egy évvel később teljesíteni fogja. Ez volt a legfontosabb kapaszkodója, a dátum, ameddig meg akart gyógyulni. Sikerrel járt.

Hirdetés

Magdi a futást kiegészítő terápiaként alkalmazta. A kezelések során igyekezett úgy élni, mintha nem történt volna semmi, mintha egészséges lenne.

Ez nem mindig sikerült, neki is voltak mélypontjai.

„Az ötödik kemoterápia nemhogy odavágott, hanem gyakorlatilag földbe döngölt. Akkor a 8. napon se tudtam felkelni” – emlékezett vissza.

Arra gondolt, ha nem tud felkelni a kemótól, és nem tud elmenni futni, akkor döntést kell hoznia. Az utolsó kezelést nem kérte, viszont elment futni.

Az orvosa megértette. Onnantól pedig felgyorsultak az események, mert következett a műtét. Radikális beavatkozást választott: eltávolították az egyik mellét.

Esélyt sem akart adni a betegségnek.

A varratok még benne voltak, amikor már ismét futott. Magdi szerint az orvosok és a tudomány is azt mondja, hogy aki egy ilyen betegség után megéri az első 5 évet, annak nagy az esélye, hogy gyakorlatilag meggyógyul, tünetmentes lesz.

A futóversenyeken mindig a Legyőzhetetlen felirat virít a pólóján.

Még erősebbnek érzi magát tőle. 70 évesen 13 félmaratont futott, és a 30 km-t is leküzdötte.

A futás mellett önkénteskedik is, az Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület tagjaként.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.