CímlapsztorikÉrdekes világ

Mindenki kertjében ott van, leve valóságos csodát tesz a szervezettel

Na, ki tudja, hogy mi ez?

A recept nagymamáink között is kézről-kézre járt és sokaknak bevált, rengeteg betegséget távol tartott és tart ma is, ha valaki rendszeresen fogyasztja.

Kevesen tudják, de a szív és érrendszer betegségek elkerülhetők, vagy ha már kialakultak, akkor a tünetek természetes módon is enyhíthetők egy olyan konyhanövény levével, ami szinte minden vidéki család kertjében jelen lehet.

Hirdetés

Ehhez mindössze 3 alapanyagra van szükség, és ezt a keveréket 2-3 hónapig kell fogyasztanunk.

A fő alapanyaga ennek az egészség-megőrző keveréknek maga a zeller.

Ennek a leve az, ami csodálatos dolgokat tud tenni a szervezetünkkel ha 2-3 hónapon át figyasztjuk.

A zeller kalóriatartalma alacsony, káliumban és kalciumban gazdag. Található benne A-, C- E-vitamin, és a B-vitaminoknak is szép tárházát felvonultatja, így a B1-, B2-, B6-vitaminokat. A benne található rostoknak köszönhetően segíti a bélrendszer működését, mely nagyban hozzájárul immunitásunk megőrzéséhez is.

Szív- és érrendszeri problémák esetén pedig a legjott temrészetes “szer”.

Szükségünk lesz 3 citromra, 500 gramm friss zellerzöldre és 1 liter vízre. Megteszi az egyszerű csapvíz is, de még jobb, ha szűrt vizet használunk, vagy felforraljuk a vizet.

Így készítsd el a gyógyító zellerlevet

Forraljunk fel 1 liter vizet a tűzhelyen. Amikor a víz felforrt, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Közben mossuk meg alaposan a zellerleveleket és a citromokat (biocitromot válasszunk). Fontos tudni, hogy a citromok héjastól kerülnek bele az italba.

Miután jól megmostuk az alapanyagokat, vágjuk azokat kisebb darabokra, és tegyük egy konyhai robotgépbe, hogy homogén masszát kapjunk.

Hirdetés

Öntsük a kapott keveréket a lehűtött vízbe, és hagyjuk állni egy éjszakán át. Másnap reggel gondosan szűrjük le, és tároljuk üvegedényben, befőttesüvegben.

Így fogyasszuk

Minden reggel és este étkezés előtt igyunk meg belőle egy-egy pohárral: reggel éhgyomorra, este legalább egy órával vacsora előtt. Ezt a kúrát folytassuk 2-3 hónapig.

Ezután tartsunk legalább 1-2 hónap szünetet.

Ez a teljesen természetes zellerlé nemcsak a koleszterin lerakódása okozta problémákra kínál megoldást, de méregteleníti a szervezetet, és megerősíti az immunrendszert is.

FONTOS:

Az alábbi recept nem helyettesíti az orvosi kezelést és tanácsadást, csupán tájékoztató jellegű. Mielőtt belefognál kérd ki kezelőorvosod tanácsát.

Forrás: Filantropikum.com

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!