CímlapsztorikEgészségünk

Különleges varázsgomba veri kenterbe az összes létező gyógyszert -igazi áttörést hozhat

A baltimore-i Johns Hopkins Orvostudományi Egyetem valami olyasmire bukkant, ami az egész világon végigsöpörhet, és általános egészségjavulást hozhat valamennyi embernél. Sokak szerint pedig nem véletlen, hogy a régi ősi indián törzsek kiváló mentális állapotban voltak magas életkoruk ellenére, amihez ezek a varázsgombák is hozzájárultak.

Egy különleges organizmus lehet a kulcsa annak, hogy az egyik legelterjedtebb probléma megoldása egy karnyújtásnyira legyen?

Sokak szerint az egészségügyben valósággal végigsöpörhet a mostani felfedezés hatására egyfajta “forradalom”.

Hirdetés

Egy olyan különleges tulajdonságára, és pozitív hatására derült fény ugyanis a varázsgombáknak, amit éveken belül emberek millióinak gyógyítására használhatnak fel.

A baltimore-i Johns Hopkins Orvostudományi Egyetem által elvégzett kutatások megdöbbentő eredményeket hoztak.

Eszerint a varázsgombák hatóanyagával (pszilocibin) gyors, jelentős és tartós eredményt lehet elérni a depresszió kezelésében.

Az egyetem randomizált, de kis létszámú és kontrollcsoport nélküli klinikai vizsgálata során a kutatók szerint „statisztikailag jelentős és nagyon nagy hatást” értek el:

A 24 önként jelentkező, súlyos depressziós zavarban szenvedő alanynál a pszilocibin-terápia legalább kétszer olyan eredményes volt, mint a szimpla pszichoterápia, és több mint négyszer eredményesebb a ma kapható antidepresszáns gyógyszereknél.

A vizsgálatok negyedik hetében az önkéntesek 71 százalékánál mutattak ki javulást, a nyolcadik héten pedig már a fél csapatot már gyógyulófélben lévőnek lehetett tekinteni.

A depressziós zavar súlyosságát mérő pontszámok átlaga 23-ról 8-ra csökkent.

A vizsgálatok vége óta eltelt egy évben a kutatók továbbra is rendszeresen ellenőrizték az alanyok állapotát, az erről szóló tanulmányt a közeljövőben igyekeznek közzétenni.

Ami nagyon fontos és ami miatt kenterbe veri a varázsgomba hatóanyaga az összes antidepresszánst és “nyugtatót”:

Hirdetés

Nem kell minden nap szedni, és sokkal kevesebb mellékhatása is van: komoly mellékhatásról nem számoltak be az alanyok, csak egy-két esetben fordult elő enyhe fejfájás vagy érzelmi instabilitás.

A hatásmechanizmusa még nem teljesen tiszta, de már ebben is eredményeket értek el a tudósok.

Bár azt még mindig nem tudni, hogy a pszilocibin pontosan hogyan enyhít a depresszió tünetein, a hatóanyag ugyanazokhoz az ideghálózatokhoz kapcsolódik, mint a jelenleg elérhető antidepresszánsok, csak épp ellenkező hatást fejt ki:

Míg a szelektív szerotoninvisszavétel-gátló (SSRI) gyógyszerek tompítják az érzelmeket, a pszilocibin felélénkíti azokat.

A világszerte körülbelül 300 millió embert érintő súlyos depressziós zavar mellett a szorongás, a poszttraumás stressz zavar és különböző addikciók enyhítését is ígérő pszilocibin hatásait az eddigieknél is átfogóbb és kontrolláltabb kutatásokban kell még vizsgálni, de a kutatók szerint már most bíztatók az eredmények.

Sokak szerint pedig nem véletlen, hogy a régi ősi indián törzsek kiváló mentális állapotban voltak magas életkoruk ellenére, amihez ezek a varázsgombák is hozzájárultak.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.