CímlapsztorikMisztikum

Különös kopogó hangokat észlelt a kínai űrhajós az űrben – nincs magyarázat, a NASA hallgat

A légüres térből érkező koppanások forrását soha nem sikerült meghatározni, és mindmáig csak homályos sejtések vannak arról, hogy mit hallott Jang Li-vej űrhajós és társai…

Ijesztő beszámoló, halk kopogásokról

Jang Li-vej aki 2003. október 15-én lett az első kínai, aki eljutott a világűrbe, olyan szokatlan dolgokról számolt be nemrég a médiának, melyek újra lángra gyújtották a különféle összeesküvés elméleteket az idegenekkel és a világűrrel kapcsolatban.

A történet tehát nem mostani, de a mai napig rejtély, hogy pontosan mi is zajlott le az űrállomáson, és mi okozta a szokatlan jelenséget.

Hirdetés

A kínai űrhajós a kopogásokat többször is hallotta, és a hang forrását úgy határozta meg, hogy azok az űrhajó falának túloldaláról jönnek.

A különös kopogásokkal kapcsolatban azonnal felmerültek különféle elméletek: igen, még az is, hogy földönkívüli aktivitás, vagy valamiféle ismeretlen kozmikus erő jelenlétére utalhat.

A kínai űrhajós bizarr visszaemlékezései

Li-vej úgy emlékezett vissza, hogy a szokatlan zajok időként voltak hallhatóak az űrjárműben.

“Nem lehetett meghatározni a zaj forrását, mely leginkább kopogásra emlékeztetett. Olyan volt, mintha nem a távolból jönne, de nem is a közelből. Sem kintről, sem pedig bentről”

-jegyezte meg.

“A hang olyan volt, mintha valaki a jármű testén kopogtatna, éppen úgy, ahogy egy fakalapáccsal ütnek rá egy fémvödörre.”

Vannak magyarázatok, de semmi sem biztos

Megoszlanak a vélemények az esettel kapcsolatban, és a hangok forrásával kapcsolatosan is, ugyanis mind a mai napig nem létezik olyan magyarázat a jelenségre, mely hivatalosan elfogadott lenne.

Egyesek úgy vélik, hogy talán az űrszeméttel való időnkénti ütközés okozhatja ezeket a kopogó hangokat, ez esetben azonban már több kisebb sérülés lenne az űrállomásokon és az űrbe telepített szerkezeteken, ilyeneket pedig nem találtak.

Nemrégiben azt is felvetették, hogy talán az űrhajó fémszerkezetének a hőmérsékleti változásait lehet hallani kopogások formájában.

Az űrhajó ugyanis bizonyos elemeit tekintve hol összehúzódik, hol pedig kitágul.

Hirdetés

A hang természete, maga a kopogó jelleg azonban ezt az elméletet sem támasztja alá.

Maradnak tehát a találgatások, melyek rengeteg különféle összeesküvés elméletet fognak még szülni, míg egyértelmű válaszokat nem kapunk a titokzatos kopogásokra…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!