Érdekes világ

Lázadás: a magyarok többsége szerint Orbánnak mennie kell, ha EU-s pénzeket akar látni Magyarország

Ítéletet mondott a nép, váratlan fordulat állt be a közvéleményben. Orbán politikai szákutcában.

Lesújtó népítélet Orbán felett?

A magyarok majdnem fele úgy véli az IDEA felmérése szerint, hogy sokkal jobb lenne Magyarország viszonya az Európai Unióval, ha nem Orbán Viktor lenne a kormányfő.

A magyaroknak kevesebb, mint egyharmada gondolja csak azt, hogy Orbán Viktor „végre kiáll a magyar érdekekért” az Európai Unióval szemben, és Magyarország helyzete rosszabb lenne, ha nem ő lenne a miniszterelnök – ez derült ki az IDEA Intézet kutatásából.

A 24.hu közölte a felmérést, amely azt mutatta, hogy relatív többségben vannak, akik szerint jobb lenne Magyarország és az Európai Unió viszonya, ha más lenne a kormányfő.

Hirdetés

A magyarok 47 százaléka szerint „sokkal jobb” lenne Magyarország viszonya az Európai Unióval, és „előbbre tartanánk”, ha más lenne a kormányfő, mert

„Orbán politikája nem kapunk uniós forrásokat”.

12 százalék szerint ez nem függ a személytől, nélküle is „ugyanitt tartanánk”, ugyancsak 12 százalék pedig nem tudott, vagy nem akart véleményt mondani.

Orbán politikai zsákutcában?

A felmérés azt mutatta, hogy a magyarok 36 százaléka úgy gondolja, „bomlasztó” Orbán magatartása az EU-val szemben, 20 százalék szerint „realista”, 15 százalék szerint pedig konfliktuskereső.

Sokak szerint ezzel Orbán Viktor olyan helyzetbe manőverezte magát és az országot, amiben sakk-mattot kaphat az EU-val szembeni csatájában.

Azt ugyanis már a kormánypárti szavazók is kezdik látni, hogy amíg Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt, addig aligha lesz EU-s forrás.

Márpedig az EU-s források most égetően fontosak lennének az ország számára – vélik sokan.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.