CímlapsztorikEgészségünk

Legalább 30 betegség és a rák ellenszere, a gyógyszerlobbi mégis elhallgatja?

Mi az igazság az intravénás csodaszerről?

Kutatások támasztják alá, hogy a kemoterápia hatékonyságát is jelentősen növeli, de rákmegelőző hatása is bizonyított.

Több esettanulmány szerint pedig végstádiumú rákbetegek gyógyultak fel a segítségével.

Hirdetés

Utána jártunk, hogy mi az igazság!

Miről is van szó? Korunk talán leginkább vitatott anyagáról, ami midnen élet alapja, és más állatok egy része bizony a saját szervezetében képes megtermelni.

Az ember sajnos erre nem képes, ezért kívülről kell bevinnie tápanyagokkal együtt a szervezetébe.

Ez nem más, mint a C-vitamin, melynek rákellenes hatásairól legendák keringtek már kezdetek óta.

A C-vitamint elsőként izoláló Szent-Györgyi Albertről például a szakirodalom úgy tartja, hogy a ma ajánlott napi adag többszörösét szedte, és igen kiváló egészségnek is örvendett.

Rengeteget kísérletet végzett vele ő és a kollégái.

Arra az eredményre jutottak, ha a búzát összekeverjük az aszkorbinsavval a C-vitaminnal, az képes megölni a rákot, legalábbis állatkísérletekkel ezt tudták hitelesen igazolni.

A kísérleti egerekben el tudták pusztítani a rákot, és később ki akarták a kísérleteket az emberekre is. Szent-Györgyi Albert arról is meg volt győződve, hogy azért volt még idős korában is rendkívül aktív, mert ezt – a búzacsírát – használta minden reggel.

Ezekről egy videóban is beszélt:

Hirdetés

A napi kb. 80-100 milligramm, amire szükségünk van, kiegyensúlyozott táplálkozás mellett simán összejön.

Legalábbis ezt állítják, ám arról megoszlanak a vélemények, hogy valóban ennyi-e az a miniális adag, amire szükségünk van.

Egyes tanulmányok és szakemberek ugyanis azt állítják, hogy az arányok szándékosan vannak alacsonyan tartva, és valójában ezen szintek mellett is a c-vitamin hiánybetegségei léphetnek fel.

És tulajdonképpen innen eredhet a betegségek és egyes kórképek nagy része, a különféle hosszabb távú szövődmények, Dr. Lenkei is részben ezt a szemléletet képviseli.

Szerinte az emebreknek sokkal többet kellene bevinniük belőle, napi 1000 mg felett akár.

Alátámasztja állításait az, hogy rengeteg tanulmány igazolta: a mai növényeinkben, a zöldségekben és gyümölcsökben lényegesen kevesebb a tápanyag, így a c-vitamin is, mint 30-40 évvel ezelőtt.

Vagyis úgy fogyasztunk egyre több kalóriát, hogy közben a szervezetünk éhezik.

A dolog összeesküvése egyesek szerint abban rejlik, hogy a gyógyszerlobbi által az egészségipar szándékosan nem beszél ezekről, és a c-vitamin magasabb bevitelét nem ajánlja, sőt, vesekő kialakulásával riogat, holott ez tudományosan tévhiteken alapul, máig nincs rá bizonyíték, hogy a magas c-vitamin bevitel vesekövet idézne elő.

Akkor miért “fél” ennyire a gyógyszeripar a c-vitamintól, mint ördög a tömjénfüsttől?

Sokak szerint egyértelműen a már említett rákellenes hatása miatt.

TÉNY, tudományosan igazolt, hogy egyes állati sejtkultúrákban a c-vitamin segített elpusztítani a rákos sejteket, meggátolta a tumor növekedését.

Szintén bizonyított, hogy a kemoterápia túlélési esélyeit nagyságrendekkel képes volt megnövelni egy nemrégiben elvégzett kísérletsorozat és megfigyelés során.

A University of Iowa Health Care tanulmánya szerint a C-vitaminnak valóban vannak hatásai, amik elindítják a szervezet rák elleni harcát:

https://www.sciencedaily.com/releases/2017/01/170109134014.htm

A Mayo Klinika tanulmánya például nem meri megfogalmaznia végkövetkeztetést, de elismeri egyes hatásait, azonban kiemeli, egyelőre nincs kellő tudományos bizonyíték a rákellenesség kijelentésére.

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/cancer/expert-answers/alternative-cancer-treatment/faq-20057968

A valódi kutatások mind nagy dózisú C-vitamint vizsgálnak, olyan koncentrációt a hatóanyagból, amit szájon át szedve egyszerűen képtelenség elérni, mert kipisiljük, mielőtt elérne a vérárammal a daganathoz.

Ebben ugyan van némi igazság, viszont a tanulmányok és megfigyelések mind azt mutatják, hogy a szervezeten belül az immunrendszernek a magas dózisú c-vitamin olyan löketet ad, aminek segítségével aztán olyan betegségekből épülhet fel jelentős gyorsasággal, amikből más esetekben nem.

Feltehetően ezen hatásmechanizmus alapján működhet a kemóval való kombinálás során is a jelentős javulás is, és az 5 éves túlélési statisztikák javulása.

A c-vitaminról egyesek úgy tartják, önmagában képes lehet leküzdeni vele a szervezet a gyilkos kórt, de ezt senkinek sem javasoljuk.

Ha valaki ki szeretné próbálni, csakis orvosi javallatra, felügyelet mellett és más hagyományos terápia mellé kiegészítésként.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.