CímlapsztorikÉrdekes világ

Lehet, hogy MÁJUSIG maradnak a korlátozások? Merkely szerint igen…

“Fasza”, ennek sose lesz vége…

Semmelweis Egyetem rektora csütörtökön a köztévének nyilatkozott.

Merkely Béla azt állítja:

Hirdetés

Már most több beteget kezelnek, mint a tavaly novemberi csúcs idején, és a súlyos esetek számában országos szinten is 95 százalékra közelítették meg a novemberi csúcsot.

Viszonylag rövid időn belül ezek a számok még jelentősebben emelkednének, és adott esetben a kórházi ellátás színvonalát is befolyásolnák, “ha nem lépnénk időben a szigorítás felé”

– jelentette ki Merkely.

Arra a kérdésre, hogy a szigorítások mennyire rövidíthetik le a harmadik hullámot, azt mondta, hogy:

A koronavírus-járvány harmadik hulláma korábban érte el Írországot, Nagy-Britanniát és Portugáliát, és ezekben az országokban a szigorítások után körülbelül egy hónappal az esetszámok jelentősen csökkentek. A szakember szerint a szigorításokkal az új esetek száma csökken majd, ennek látványos hatása két hét múlva lesz érezhető.

Nagyon fontos ugyanakkor, hogy tart a lakosság oltása, mert a járvány leküzdésének leghatékonyabb módja a minél nagyobb arányú oltás.

éleménye szerint május közepén már “lényegesen jobb lesz a helyzet”, és lehetőség lesz a szigorítások lépcsőzetes csökkentésére

-mondta el a rektor.

tehát ennek az vének is legalább a FELE el fog menni…

Hirdetés

És semmi garancia nincs arra, hogy ne jönne majd egy újabb, negyedik hullám, vagy egy olyan mutáció, ami miatt kezdhetjük elölről az oltás programokat…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.