CímlapsztorikÉrdekes világMisztikum

Lemond Ferenc pápa, megválasztják az utolsó pápát: jön a végítélet?

A Guardian beszámolója szerint egybehangzó Vatikán-közeli értesülések szerint lemondásra készül Ferenc pápa. Korszakváltás jöhet, a legenda szerint az utolsó pápa megválasztása jön, aki elhozza majd a végítéletet.

Szokatlan döntések sorozat jelzi, hogy jön a lemondása

Az egyik ilyen, hogy azt a szokatlannak nevezhető döntést hozta, hogy augusztus 27-én tart konzisztóriumot új bíborosok kinevezésére.

Az új bíborosok már részt vehetnek a következő konklávén, vagyis megválaszthatják a pápa utódját.

Hirdetés

Másnap Ferenc a 2009-ben földrengés sújtotta L’Aquilába utazik a Perdonanza Celestiniana ünnepre. Látogatása során felkeresi a székesegyházat, ahol V. Celesztinus, a remetepápa sírja található, aki 1294-ben, mindössze öt hónapos hivatalban töltött idő után lemondott. XVI. Benedek 2009-ben szintén meglátogatta a sírt, és otthagyta a stóláját, amit akkoriban sokan szimbolikus gesztusként értelmeztek saját lemondása előtt, amelyre 2013-ban került sor.

„Nagyon furcsa, hogy augusztusban konzisztóriumot tart, amelyet három hónappal előre meghirdet, majd a közepén L’Aquilába megy”

– mondta Robert Mickens, a La Croix című katolikus napilap angol nyelvű kiadásának római szerkesztője.

„Azt hiszem, lesz még egy bejelentés: lehet, hogy nem az, hogy lemond, de szerintem jó esély van rá” – tette hozzá Mickens.

A másik jel, hogy Ferenc hivatalba lépése elején azt mondta, hogy szeretné, ha normálisnak számítana, hogy egy pápa lemond. 2015-ben pedig arról beszélt, hogy úgy érzi, pápasága rövid lesz, és Benedek lemondó döntését „bátornak” nevezte.

Abban valamennyi szakértő egyetért, hogy Ferenc számtalan meglepetést okozott már az elmúlt évtizedben.

Haldoklik, kezdi elhagyni az ereje

Arról régóta keringtek pletykák, már a 2020-as évbe is, hogy Ferenc pápának egyre romlik az egészségi állapota.

Az elmúlt hetekben is többször lehetett látni olyan felvételeket, melyeken a székből felállva segítik ki, és támogatják, mert még járni is alig tudott.

Sőt, tolószékben is többször feltűnt már.

Hirdetés

2020-ban pedig nagyon erősen köhögött, akkor a covid miatt is sokan aggódtak az állapota miatt.

Mint ismert, Ferenc pápának van egy gyerekkori betegségéből származó súlyos szövődmény, melynek következtében fél tüdővel rendelkezik csupán.

Egyes pletykák szerint azért készíti elő a terepet a következő pápának, mert ő maga érzi, hogy “nincs sok hátra”, és kezdi elhagyni az ereje.


Az utolsó pápa és a végítélet próféciája

Az utána következő pápát sokan Pterus Romanussal azonosítják, vagy feleltetik meg a Szent Malakiás által előre megírt pápa lista alapján.

Ha a lista valódi, és hiteles, akkor ez a pápa lesz majd az egyház, a Vatikán történetében az utolsó pápa, mely az Antikrisztus korában fogja vezetni az egyházat, és az uralkodása alatt “Róma leromboltatik”.

Vagyis a végidők pápája jöhet, ezt támasztja alá az is, hogy a teória szerint már nincs több hely, parcella a pápai kriptában, ahová minden egyházfőt temettek eddig.

Mit gondoltok?

Tényleg eljöhet az utolsó pápa és a vészkorszak?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.