Misztikum

Létezhetett a negyedik gízai piramis: a fekete piramis lehet Egyiptom elhallgatott titka

Egyiptomban a Gízai fennsíkon jelenleg három nagy piramis ismert, ezeket úgynevezett főpiramisokként is szokás emlegetni.

Azt azonban kevesen tudják, hogy létezhetett egy negyedik “testvérük” is, mely elveszett az idők során, és talán Egyiptom egyik legnagyobb titkára adhatott volna választ.

Ősi szövegek, feljegyzések bizonyítják a fekete piramis létét

Olyan ősi szövegeket is találtak, amelyek hivatkoznak egy negyedik gízai piramisra, mely valamilyen feketébb színű kőből készült, mint a közönséges gránit.

Hirdetés

Továbbá csúcsát egyetlen olyan faragott kő takarta, mely szemmel láthatóan valaminek a talapzatául szolgálhatott.

Ez a piramiscsúcs valamilyen sárgás színű kőzetből készülhetett.

Egy felfedező titokzatos beszámolói

A 18. században egy bizonyos Frederic Nordern terjedelmes jegyzeteket és rajzokat készített a fekete piramisról és annak pontos helyéről.

Az úriember 1737-ben vágott bele expedíciójába VI. Keresztély dán király kérésére. A beszámolóiban olyan szokatlan adatokat említ, mint ez a titokzatos negyedik, fekete piramis.

Kapcsolat az Orion-öv csillagaival

Egyrészt a gízai fennsík piramisai és tereptárgyai kísérteties hasonlóságot mutatnak az Orion-öv csillagaival, ami nem véletlen.

A kozmikus kapcsolódás sokak szerint földönkívüli hátteret rejt, mások viszont úgy vélik, hogy az egész titka az ősi kozmológiai tudás, ami szintén nem tudni, pontosan honnan ered.

A fekete piramis egyértelműen fontos szereplője volt ennek az egész rejtélynek.

Frederic Norden dán felfedező pontosan leírja a szóban forgó építményt: a piramist feketébb és keményebb/erősebb kőből készítették a gránitnál.

A szatellit-piramisok viszont nem gránitból, hanem homokkőből készültek. Sőt, a Nagy Piramist is mészkőburkolat borította. Tehát a turai mészkő, illetve a homokkő, valamint az asszuáni gránit nem ugyanaz.

Hirdetés

Bámulatos, de tényszerű, hogy Norden a Gízáról készített térképén négy nagy piramist ábrázolt, nem pedig hármat, ahogyan ma ismerjük.

Elveszett az idők során?

Azonban adódik a kérdés: hová tűnt ez a fekete piramis? Hol vannak a maradványai, miért nem sikerült még feltárni egy ekkora méretű ősi építményt?

Szándékosan rombolhatták talán le…?

Egyes elméletek szerint KEMET (Egyiptomi archaikus nyelven, ami fekete földet jelent) ősi földjének eme FEKETE CSODÁJÁT a 18. században lerombolták azért, hogy köveit felhasználhassák Kairó városának konstrukciós munkálataihoz.

A teljes igazságot azonban egyelőre senki sem tudja.

Talán tudatos pusztítás áldozata lett? Vagy megmaradt és egyszer majd rátalál valaki?

A felfedező tévedett volna, vagy mi értelmezzük rosszul a leírásait? Valaki megint történelmet hamisított?

Norden konkrétan említi a fekete piramist

„A legjelentősebb piramisok Gíza keleti, dél-keleti részén foglalnak helyet… Négy van belőlük – méltón tarthatnak számot a legnagyobb érdeklődésünkre, bár hét vagy nyolc másikat is láthatunk a szomszédságukban, mindazonáltal azok semmiben sem hasonlíthatók az előbbiekhez. …

A két legészakabbra fekvő piramis a legnagyobb, ötszáz láb a magasságuk merőlegesen mérve. (Ez kb. 152 méternek felel meg. – Megjegyzés a fordítótól.) A másik kettő sokkal kisebb, de rendelkezik néhány olyan sajátossággal, mely oknál fogva vizsgálandók és csodálandók.”

„Ez nem rendelkezik burkolattal, zárt és hasonlít a többihez, ugyanakkor nincs olyan temploma, mint az elsőnek.

Egyik vonása figyelmet érdemel:

a csúcsa egyetlen hatalmas kőben végződik, mely valaminek a talapzatául szolgálhatott… a negyedik piramis a közepétől felfelé haladva olyan kőből készült, mely feketébb, mint a közönséges gránit, s legalább olyan keménységű.

A csúcsa pedig valamilyen sárgás színű kőből lett kiképezve. Másutt majd szólni fogok a csúcsáról, ami egy kockában végződik. Ráadásul ennek elhelyezkedése eltér a többiek vonalától, mivel nyugatabbra esik…, ugyanakkor egy sorozatot/ csoportot alkot a másik hárommal.”

-írja a boldognapot.hu

Az elmúlt években sem lelte a titokzatos fekete piramis nyomára, noha sokan úgy sejtik, hogy valóban létezett.

Egyesek szerint Egyiptom egy titkos múltját tárhatná fel, ezért nem is hagyják egyes titkos körök hogy feltárják, mások úgy vélik, hogy az idők során egyszerűen “széthordták”.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!