Misztikum

Lilith volt Ádám eredeti felesége: avagy ami a Bibliából kimaradt az ember teremtéséről

A szabad akaratról, az alárendeltségről eltörölt “tiltott” teremtéstörténet az eredt Bibliában még szerepelt – állítják vallástörténészek és régészek.

Azt már régóta sejteni lehet, hogy a Biblia közel 98%-a nem egyezik azzal, ami valójában le lett írva, és létezhetett egy “Ős Biblia”, ami egészen más képet festett volna fel Jézusról, a jézusi tanításokról, és bizonyos bibliai eseményekről.

Az egyháznak azonban szüksége volt egy egységes “képre”, egy koherens történetre, ezért kvázi pusztán azzal meghamisították a Szentírást, hogy a niceai zsinaton rengeteg iratot kiszortíroztak.

Hirdetés

Főleg azokat, amelyek Jézus és Mária karakterét árnyalták.

Ugyanis tettek a teremtés történettel is, mely nem egészen úgy volt, ahogyan azt ma bőszen tanítják.

Vallástörténészek egy csoportja már egy ideje kutatja, és állítják: Ádámnak nem Éva volt az első felesége, hanem egy Lilith nevű nő, akit később száműztek a paradicsomból, és démonként kellett tovább élnie.

Lilith minden nyomát kigyomlálták aztán a történelmi iratokból, mindössze a Talmudban maradt fenn róla elbeszélés, és néhány kósza, az egyház által el nem ismert apokrif írásban.

A zsidó irodalom legnagyobb és egyértelműen legfontosabb tematikus rendszerbe foglalt gyűjteményében, a zsidóság enciklopédiájában, a Talmudban például sötét léleknek nevezték, aki nem ismer semmilyen korlátot, és igen veszélyes kisugárzással rendelkezett.

Lilith-nek csupán egyetlen bűne volt: önálló volt, önjáró, szabad akarattal rendelkező lény.

Ádámnak pedig ez nem tetszett, ezért Istenhez fohászkodott, hogy teremtsen maga mellé olyan társat, aki “engedelmeskedik” az akaratának.

Isten ekkor “száműzte” Lilithet, és Évára cserélte.

Sokat elárul az egészről az, hogy Évát Ádám oldalbordájából teremtette meg végül, ezzel is utalva arra, hogy Ádámból “lett”, kvázi az ő anyagából van, alárendeltje a férfinak.

Hirdetés

Az egyházmúltját egyébként is végigkísérte a nők alárendeltsége, még ha nyíltan nem is beszélnek erről.

Ahogyan a női pápa is valódi ördögtől valónak volt tartva az egyházfők körében, és Mária Magdaléna személyét is sokak szerint a Vatikán mocskolta be.

“Hogy mikor ismeri be az egyház az igazságot?”

– nyílt titok az, hogy SOHA!

Amúgy Lilith valóban létező teremtmény volt, az egyháznak pedig NEM Lilith létének a tagadása az első és egyben utolsó valótlan állítása.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!