CímlapsztorikÉrdekes világ

Putyin legféltettebb titkát árulta el: végig ez volt a háttérben, nagyon nagy a baj?

Az ENSZ közgyűlésen mondott beszéde nagy vihart kavart geopolitikai berkekben.

Egy politikusnak az ENSZ közgyűlésén elmondott beszéde lehetőséget ad arra, hogy megmutassa, mekkora művésze a szakmájának.

Vannak, akik államférfire veszik figurát, mások szenvedélyesre…

Hirdetés

Ám Vlagyimir Putyin orosz államfő beszéde a világszervezet 75 éves fennállásának tiszteletére tartott eseményen inkább egy csődben lévő személy viselkedésére emlékeztetett, aki meg akarja győzni a hitelezőit, hogy minden rendben van vele

– írta Mark Galeotti politológus professzor, Kelet-Európa-szakértő a Moscow Timeson megjelent véleménycikkében.

A Moscow Times cikkírója nem tudja, mennyire volt tudatos vagy öntudatlan, de az ENSZ közgyűlés előtt elmondott Putyin-beszéd árulkodó volt.

Miközben úgy tálalta Oroszországot, mint amely vezető szerepet játszik a világban kezdve a vakcinakutatástól égészen a kiberháborús fegyverek ellenőrzés alatt tartásáig…

Valójában csupán kísérletet tett arra, hogy megvédje hanyatlóban lévő nemzetének tekintélyét a világ közvéleménye előtt.

Másfelől Putyin mindig is kiállt a nemzetállamok mellett, és az olyan alapvető értékek mellett, amik mellett például az EU vezető politikusai nem álltak ki.

Sikerült megvédenie a hazáját, és nincs menekültekkel teletömve Oroszország, nem úgy, mint a haldokló Nyugat-Európa jelentős része.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.