CímlapsztorikMisztikum

Lucifer bukása: amit a Biblia elhallgatott, kétezer éves titok döntené romba az egyházat

Az első emberpár, Ádám és Éva valójában a tudás gyümölcsével lett megkísértve. Isten nem akarta, hogy az ember vele egyenrangú kvázi isteni lénnyé váljon. Sőt, Lucifer alakja valójában nő volt?

Azt ma csak nagyon kevesen tudják, hogy Lucifer és a Biblia által ismertetett róla szóló történet nem valóság.

Mi több, a Biblia több helyen is hazudik és elferdíti dolgokat a tényleges Luciferi alakkal kapcsolatban.

Hirdetés

Ez amellett hogy nyilvánvalóan aláássa a Biblia hitelességét, rengeteg kényes kérdést vet fel magával az egyházzal kapcsolatban is.

De Isten valódi célját is firtatja, amit az egyház mindig is szeretett volna elkerülni, lásd Barnabás evangéliuma, amit a mai napig nem ismernek el hivatalos evangéliumként, noha bizonyítható, hogy egykor a niceai zsinat előtt a Biblia része volt.

A gondjuk az volt, hogy ez az evangélium is olyan dolgokról ír, ami árnyalja Jézus személyét, mi több, halandóként állítja be, aki az egész keresztre feszítést csak “megrendezte”, hogy egy világvallás alapjait lefektesse a feltámadása segítségével.

Luciferrel kapcsolatban is rengeteg a ferdítés.

Lucifer név szó szerint azt jelenti: „a fényhozó”, és hogy az ősi luciferi kultuszok hívei szilárdan hittek az emberiség megvilágosodásában és az emberi tudás elmélyítésében.

Lucifer egykor a Hajnalcsillagot, vagyis a Vénusz bolygót és annak istennőjét személyesítette meg.

A kimondoggigazsagok.com korábban már elemezte a témát.

A „férfi” Lucifer tehát eredetileg nőnemű volt – a szeretet, fény és az emberi melegség isteni ábrázolása – állítják egyes teológusok és kuttaók.

Valójában számos régi istennőt ismertek Lucifera néven – amely titulus Mária Magdolnára is kiterjedt az istennőkultusz papnőjeként és Krisztus örököseként betöltött valódi szerepében.

Hirdetés

A korai keresztény egyház azonban kisajátította a Lucifer nevet, és annak az arkangyalnak tulajdonította, aki kiűzetett a mennyországból; a későbbiekben pedig a szó a sötétség, a gonosz, az ördög szinonimájává vált.

Az is fontos adalék, hogy a Bibliából teljesen kihagyott történetek azt sejtetik, hogy Lucifer valójában a Fényt, vagyis a tudást hozta volna el a világnak, az emberiségnek.

Az első emberpár, Ádám és Éva valójában a tudás gyümölcsével lett megkísértve.

Isten nem akarta, hogy az ember vele egyenrangú kvázi isteni lénnyé váljon.

Alárendelt “lelkeket” akart, ezért büntette meg őket, és űzte ki Ádámot és Évát a paradicsomból.

Egyúttal ezért került le a pokolba Lucifer is.

Vagyis Isten egy kegytelenebb, szigorúbb “személyiségét” próbálták eltörölni a Bibliából, teljesen befeketítve, szándékosan félremagyarázva Lucifer törekvéseit?

Könnyen meglehet – számos értelmezése létezik a Biblia történeteinek, így a bűnbe esésnek is, vagy Lucifer esetleges szerepének.

Ha ez az értelmezés lehet a helyes, melyre egyébként sok apokrif írás utal, akkor Lucifer az emberség megmentőjeként is értelmezhető, amit a fajunkat sötétségben tartani kívánó legfelsőbb erő büntetett meg az árulásával.

Sok hívőnek meredek ez a teória, de talán nem véletlen, hogy a Vatikán maga sem ismeri ezt el.

Sőt, próbál mindent elkövetni azért, hogy további bizonyítékok ne kerülhessenek elő ezzel kapcsolatban.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.