CímlapsztorikÉrdekes világ

Ősi űrhajó maradványai mosta ki a hurrikán? Mindenki találgat – VIDEÓ

A helyiek hamar elkezdtek találgatni, hogy vajon mi is lehet a különös szerkezet, egyesek egy hajótörés maradványait látják benne, mások szerint akár földönkívüli űrhajó is lehet az ősi időkből.

Két hurrikán is lecsapott a floridai partszakaszra, és előkerült valami, amiről senki sem tudja, hogy mi lehet, a régészek mindenesetre már munkálkodnak.

Floridát nemrégiben ugyanis két hurrikán is megtépázta: a 4-es kategóriájú Ian hurrikán szeptember végén csapott le — emiatt kellett például az Artemis 1 küldetést is elhalasztani.

Hirdetés

Az 1-es kategóriájú Nicole hurrikán pedig néhány héttel később, november elején érte el a területet. Nicole ugyan jóval enyhébb volt, mint Ian, de épp Volusia megyében, ahol a szóban forgó strandsáv található, különösen nagyot dühöngött.

A területet ért jelentős károk mellett a strand is nagy mértékben sérült az erős szél, a heves esőzés és a vágtázó hullámok miatt.

Mindezek után történt, hogy különös szerkezet került elő a parton. A furcsa, fából készült valamit a hálaadás hétvégéjén vették észre először a strandolók.

Az ismeretlen célú szerkezet fadarabokból és talán fémből áll, a most látható része pedig valahol 24 méter és 30 méter között nyújtózik végig a parton.

A floridai állam régészei képeket gyűjtöttek a helyszínről, és december 6-án a tengerpartra indultak egy alaposabb vizsgálat céljából.

Mint a képeken látható, a területet nem kerítették körbe, aminek az az oka, hogy a dagálykor elönti a víz ezt a szakaszt

– írja a New York Times.

A lap ír a szerkezet funkciójával kapcsolatos találgatásokról is.

Rengeteg küöünféle elmélet merült fel.

Hirdetés

Az egyik legbizarrabb szerint a roncs nem más, mint egy ősi földönkívüli űrhajó.

Erre azonban semmilyen konkrét bizonyítékot nem találtak.

A földhözragadtabb feltevések szerint mindez lehet egy hajóroncs, esetleg egy régi móló részlete, a többség azonban az első opcióra, tehát valamiféle régi hajó maradványára gyanakszik.

Mások pedig arra tippelnek, egy régi NASCAR verseny kelléke lehetett.

Az elméletek ellenére jelenleg senki sem tudja, mi is lehet a rejtélyes tákolmány.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.