Címlapsztorik

Magyar tudós: néhány évtized múlva összeomlik a civilizáció, menthetetlen az emberiség

A modern civilizáció már a végóráit járja. Egyre gyorsuló ütemben fog összeomlani minden – állítja.

Elmondta pontról pontra, hogy mi fog történni és hogyan hullik szét majd a világunk!

Már a jelen folyamatokon is TŰPONTOSAN lehet érzékelni…!

Hirdetés

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora úgy gondolja, hogy a modern civilizáció a végóráit járja, mert a folyamatban lévő, fenntartható technológiaváltás valójában nyersanyag-fedezet nélkül nem működik, így ahelyett, hogy segítene kilábalni a válságból, inkább felgyorsítja a folyamatot.

A zöldenergia is zsákutca.

A magyar tudós az alternatív energiamegoldásokat, az elektromos autókat, a nap- és szélerőműveket és a bioetanolt is zsákutcának tartja.

Azt mondja, vészesen fogynak az élelmiszerkészletek, de a klímaváltozást sem tudjuk már megállítani.

A Pannon Egyetem rektora szerint csak az segítene, ha újrakonfigurálnák a társadalmat és mindenki csak azt vásárolná meg, amire valóban szüksége van:

„Van itt egy durva paradoxon:

minél jobban élünk, annál rosszabbul élünk; egyre többet kell dolgozni, hogy meglegyen a pénz arra, ami miatt azt gondoljuk, hogy jobban élünk, de közben tönkretesszük magunkat, a világunkat, a gyerekeink és az unokáink jövőjét”

– mondta el a vele készült interjúban, hozzátéve, hogy még akkor is késő lenne, ha az új szemléletet a teljes emberiség magáévá tenné.

„Ez a féktelen növekedés és jólét legkésőbb 2040-ig véget ér, a modern civilizáció súlyos válságba kerül. Ha más nem, a mostani háború világossá tette, hogy itt erőforrás-válság lesz”

Hirdetés

– határozta meg a „világvége” időpontját Gelencsér András.

A túlélés esélyeit latolgatva a kutató azt mondta: „

Vannak olyan törzsi kultúrák a Csendes-óceáni szigeteken, vagy az Amazonas esőerdőinek a belsejében, akiknek szinte mindegy, hogy a modern technikai civilizáció összeomlik. Ők túl fogják élni.

De a nagyvárosokba zárt modern társadalmak számára nincs B-terv, ott technológia és energia nélkül egyszerűen nem lehet majd életben maradni.

Az Amazonas-menti őserdőben csak annyit fognak észrevenni az egészből, hogy jé, eltűntek azok a villogó és mozgó csillagok és fura hosszúkás felhők az égről…”

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.