Érdekes világ

Magyarország is szóba került a Capitolium ostroma utáni szenátusi ülésen – egy szenátor nem akármiket mondott!

Szerintetek igaza van?

Nagy botrányt kavarhat most a politikai vizekben…

A demokrácia törékenységére figyelmeztette szenátortársait Angus King az amerikai szenátus ülésén magyar idő szerint csütörtök hajnalban, órákkal azután, hogy Trump-párti tüntetők törtek be a Capitolium épületében – írja az Euronews.

Hirdetés

20 éve még azt hittük, hogy a történelem a demokrácia felé halad, de az ma visszavonulóban van Magyarországon és Törökországban”

-mondta a független politikus, aki arról beszélt, hogy – bár ma már természetesnek vesszük – a demokrácia csak anomália a világtörténelemben, mert az államokat általában diktátorok, királyok vagy hadurak vezették.

Angus King beszédében hangsúlyozta, hogy a demokrácia a tényekbe, a bíróságokba, a köztisztviselőkbe és a választásokba vetett bizalomra épül.

A washingtoni Capitoliumban történt zavargásokat három korábbi elnök, Goerge W. Bush, Barack Obama és Bill Clinton is a demokrácia elleni támadásnak nevezte.

Visszatérve Magyarországra.

Szerintetek igaza van?

Vagy épp nekik nem kellene erről semmit nyilatkozniuk, miután a Capitoliumot szanaszét verték hatalmas tömegek, csak mert nem voltak képesek elfogadni a választás eredményét…?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.