Érdekes világ

Majdnem kirobbant a harmadik világháború: 3 méterre volt a kínai katonai repülőgép egy amerikaitól

Valakik nagyon ki akarják robbantani a harmadik világháborút?

Miért érződik úgy, hogy nemhogy megoldódnának a szuperhatalmak közti konfliktusok, hanem egyre inkább peregnek a háborús dobok?

A Telex is beszámolt róla, hogy az elmúlt napokban mi történt, melynek nyomán akár maga a harmadik világháború is kirobbanhatott volna.

Hirdetés

Ketyeg az időzített bomba egy világháború felett

Három méterre megközelített egy kínai katonai repülőgép egy amerikait a Dél-kínai-tengeren, az utóbbi csak egy kitérő manőverrel tudta elkerülni az ütközést

– számolt be róla a Reuters.

Az incidens, amelyben a kínai haditengerészet J-11-es vadászgépe és az amerikai légierő RC-135-ös repülőgépe vett részt, december 21-én történt.

Az Egyesült Államok szerint Kína katonai repülői az utóbbi időben egyre agresszívebbek a Dél-kínai-tengeren.

Arra kérik ezért a kínai hadsereget, hogy tartsák be a nemzetközi légtérben általánosan elfogadott biztonsági előírásokat.

Ha elszabadulna a pokol, vagy ha mondjuk a két gép összeütközik, sok elemző nem tartja kizártnak, hogy maga a világháború is kirobbanhatott volna.

Kína és Amerika szembenállása ugyanis nyilvánvalóan más országokat is “belerántott” volna ebbe a háborúba.

A konklúzió igen aggasztó:

Hirdetés

A világban nemhogy csökkenne a háborúk és az egyre kiéleződő helyzetek száma, hanem nő.

Az Orosz-Ukrán háborúból senki sem tanult, nem látszik a fény az alagút végén, akárcsak a Kína-Tajvan-Amerika ügy kapcsán sem, sőt, éppen ellenkezőleg.

Egyre inkább az az érzése az embernek, hogy itt a nagy világvezetők nem megoldani akarják a problémát, hanem a globális eszkaláció felé tolni.

A békegalambok helyett a háborús dobog peregnek, a nemzetállamok a pusztulás szélén állnak és ha valóban kitör egy nagy háború a Földön, akkor egészen biztosan jelentős átrendeződések fognak végbemenni a glóbuszon, több millió emberi életet követelve.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.