CímlapsztorikÉrdekes világ

Már a textilmaszkokért is büntethetnek? 180 ezer forint bírság jár?!

Pokollá fogják tenni az oltatlanok életét – ígérik a kormányok.

De le akarnak számolni a textilmaszkokkal is?!

Nagyon aggasztó tendencia figyelhető meg, ami már nem csak és kizárólag az oltatlanokat érinti.

Hirdetés

Bár tény, hogy az oltatlanok életét Emmanuel Macron, de más vezetők is meg akarják keseríteni az EU-n belül, az USA-ban sem rózsád a helyzetük.

Számos helyen már az oltás is kötelezőp, és ez a tendencia végig fog gyűrűzni a keleti országokon is, ebben biztoska lehetünk.

Minden csak idő kérdése…

Most meglépték, hogy a textilmaszkokért is büntetés jár. Az omikron ellen ugyanis nem védenek, és gyakran nem is lehet megfelelően hordani őket az indoklás szerint.

Ráadásul az ezért járó bírság 180 ezer forintnyi összegbe kerülhet.

Lucian Bode, román belügyminiszter ezt nyilatkozta:

“A textilből készült maszkokat azonban már nem fogadják el, aki ilyet visel, az ugyanúgy bírságra számíthat, mint az, aki egyáltalán nem takarja el orrát és száját”.

Az omikron-vírusvariáns gyors terjedésére, a fertőzöttek számának gyors emelkedésére hivatkozva ismét kötelezővé tette a sebészeti vagy az FFP-2-es szűrővel ellátott, orrot és szájat eltakaró, légzésvédő maszkok viselését a nyílt és zárt közterületeken.

A belügyminiszter szerint az intézkedés betartását ellenőrző rendőrök azokra is 2500 lejig (180 ezer forint) terjedő bírságot szabhatnak ki, akik textilből vagy műanyagból készült maszkkal mennek közösségbe, vagy a maszkot szabálytalanul viselik.

Hirdetés

Ne legyünk naivak.

Előbb vagy utóbb, de ezek az intézkedések, szigorítások, tendenciák Magyarországra is begyűrűznek.

Most a választások miatt nagy a tét, és egyik oldal sem mer szigorításokat belengetni, de biztosak lehetünk benne, akárki is nyer, az elsők között lehet majd a kötelező maszkviselés szigorítása, vagy az oltás kötelezővé tétele…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.