CímlapsztorikÉrdekes világ

Már készítik a hurkot Putyinnak? Kicsúszott a kezéből a hatalom, puccs készülhet ellene

Vlagyimir Putyin kezéből kicsúszhat a hatalom, belharcok dúlnak a helyéért. Az új katonai parancsnok kinevezése az elemzők szerint csak a jéghegy csúcsa. Durva dolgok mehetnek a Kreml falain belül.

Putyin hatalma megingott, belharcok a Kremlen belül

Gyűlnek a sötét felhők Vlagyimir Putyin orosz elnök feje fölött, sokan azt rebesgetik, hogy kicsúszhat a kezéből a hatalom, amennyiben pedig ez megtörténik, több jelentkező is akad a helyére.

Vélhetően az új katonai főparancsnok kinevezése is a Kreml belharcairól szól, mintsem az Armageddon tábornok, Szergej Szurovikin bukásáról.

Hirdetés

Egyes hírek szerint már október óta politikai harcok dúltak a színfalka mögött.

Az orosz hadsereg teljesítése és a háború nyilvánvaló kudarca miatt Putyint már egyre kevésbé tekintik annak a tévedhetetlen és teljhatalmú vezetőnek, mint korábban.

Már több olyan orosz vezetőről lehet hallani, akik “ugrásra készen” várják Putyin lehetséges bukását, kiiktatását vagy “megmérgezését”.

A volt orosz miniszterelnök, Mihail Kaszjanov már tavaly októberben úgy vélte, hogy három-négy hónapon belül drámai változásoknak leszünk szemtanúi.

Az ukránoknál azonban már konkrét nevek is megfogalmazódtak.

Az ukrán katonai hírszerzés vezetője, Kirilo Budanov az Ukrajinszka Pravdának adott interjúban korábban úgy fogalmazott:

„Többükről is elképzelhető, hogy átveszik a hatalmat, de a Kreml egyik tisztségviselője biztosan le akarja váltani Vlagyimir Putyint.”

Putyint “aludni küldik”

Korábbi hírszerzési információk azt is felvetették, hogy Putyint “aludni” küldik, így fogják likvidálni és egyúttal eltávolítani a hatalomból.

Nagyon fontos és komoly változásokat jósolnak tehát a következő hetekre, hónapokra, melyek nem csak Oroszország, hanem a világ jövőjét határozzák meg.

Hirdetés

Mindezt az is árnyalhatja, ha Putyinnak valóban súlyos, előrehaladott betegsége van, ahogyan azt korábban is állították egyes titkosszolgálati jelentések is.

Az ezzel kapcsolatos szóbeszédek azonban a mai napig nem nyertek egyértelmű bizonyítást, de ha valóban így van, akkor bizonyos szereplők azt várhatják, hogy Putyin állapota súlyosbodjon, vagy hogy ne ébredjen fel egy következő életmentő műtétjéből.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.