CímlapsztorikTudomány

Már működik az online időpontfoglalás, több vakcinára is lehet jelentkezni!

Fontos információk, aki még nem jelentkezett, újraindult az oltási rendszer és lehet több fajta vakcinából válogatni.

Rendbe hozták az oldalt, ahol a koronavírus elleni oltásra lehet időpontot foglalni, így az most ismét elérhető.

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) felületén pénteken lehetőség nyílt arra, hogy a nagyon népszerű Pfizer vakcinára is foglaljanak a páciensek, a megnövekedett terheléstől már aznap reggel lehalt az oldal.

Hirdetés

A hivatalos állami tájékoztatás szerint az informatikai problémák elhárítása megtörtént.

Szombat reggeltől tehát újra lehet interneten időpontot foglalni, de a Pfizer vakcinák elfogytak, jelenleg Sinopharm és AstraZeneca oltások jegyezhetők elő.

Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték.

Ide kattintva ellenőrizheti, hogy az ön regisztrációja milyen státuszban van.

Az időpontfoglalóba a TAJ-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak, majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor és melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalása már nem módosítható.

A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt – hívja fel a figyelmet a koronavírus sajtóközpont.

A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, és az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kap.

A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható.

Arra kérik az oltásra igyekvőket, hogy a lefoglalt időpontban pontosan jelenjenek meg, vigyék magukkal a személyi igazolványt, a TAJ-kártyát, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőleg a kinyomtatott foglalás visszaigazolást.

Hirdetés

Arra is megkérik a regisztráltakat, ha már foglaltak online időpontot és a háziorvosuk is hívja őket oltásra, akkor jelezzék a háziorvosnak, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra, így a háziorvos másnak tudja felajánlani a vakcinát.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.