Érdekes világTudomány

Másfél percen belül vége a világnak: az emberiség már nem kerülheti el a végzetét?

Tudósok döbbenetes tényeket közöltek. Tényleg itt a vége?

Soha nem álltunk még ennyire közel a világvégéhez

Az emberiség tényleg a szakdék szélén táncol és valóban igaz a tény: mindösszesen másfél percre vagyunk a totális világvégétől.

Mielőtt mindent eldobnál a kezed ügyéből és pánikba esnél, tudnod kell, hogy a végítélet órájaként emlegetett szimbolikus szerkezeteztet állították másfél perccel éjfél előtte.

Hirdetés

Az éjfél a civilizáción végét és egy katasztrófát (vélhetően atomkatasztrófát) jelképez.

A washingtoni tudóscsoport végítélet órája most már csak kilencven „másodpercnyire” van az éjféltől, amikor egy globális kataklizma végleg hazavágja az általunk ismert világot.

Egyre közelebb kerülünk a megsemmisüléshez

Az emberiség 2020-ban még 100 másodpercre volt éjféltől.

Ám a tudósok szerint az elmúlt években tíz másodperccel közelebb kerültünk az apokalipszishez, egyebek között az ukrajnai háború veszélyei miatt.

A óra elindításakor eredetileg éjfél előtt hét percet mutatott. 1991-ben, a hidegháború végével az emberiség 17 percnyire távolodott a teljes pusztulástól.

1953-ban, illetve 2018-ban és 2019-ben is mindössze két percnyire voltunk egy esetleges globális katasztrófától.

A Chicagói Egyetem egyik épületének falán található végítélet órája eredetileg azt jelképezte, hogy az emberiség mennyire áll közel egy globális atomháborúhoz.

2007 óta azonban számításba veszik az éghajlatváltozást, illetve az olyan újabb technológiai eredményeket, melyek visszafordíthatatlan kárt okozhatnak az emberi életnek a Földön.

Hamarosan beköszönt az éjfél és a civilizációnk pusztulása?

A legtöbben természetesen ma is attól tartanak, hogy a szimbolikus óra éjfélt üthet.

Hirdetés

Ma már nem feltétlenül egyértelmű, hogy egy atomháború vethet véget mindennek, b ár a jelenlegi háborús korszakban ennek is nagy esélye van.

A legtöbb tudós szerint az éghajlat változás okozta globális kataklizmák lesznek azok, melyek alapvetően meg fogják pecsételni a civilizációnk sorsát.

Amint fogyóban lesz az ivóvíz készlet, a klímaváltozás hatására pedig tönkre mennek a termőterületek, beáll a globális éhezés és a maradék erőforrásokért fog minden ország küzdeni.

A víz és élelemhiány pedig meg fogja szülni a világtörténelem legvéresebb és legkegyetlenebb háborúit

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!