CímlapsztorikTudomány

Meg vannak számlálva a Föld napjai: az emberi civilizációt is kiirthatja, ami felénk tart

Sokak szerint a NASA tehetetlen.

Nemzetközi összefogás és egy Föld-Mentőakció lehet az egyetlen esélyünk?

Az emberiség történetének egyik legnagyobb fenyegetésével nézhetünk szembe hamarosan.

Hirdetés

Ez még a mi életünkben bekövetkezhet, és egyre több olyan tudományos vélekedés van, hogy kisebb csoda, hogy eddig nem történt katasztrófa.

Az emberi fajra a leginkább veszélyt jelentő tényező az űrből érkezhet, méghozzá gyilkos aszteroidák formájában.

Az elmúlt években számos olyan kutatás látott napvilágot, melyek azt állítják: a NASA és a világ nincs eléggé felkészülve a Földre veszélyt jelentő űrsziklák kivédésére.

Nemrégiben pedig több hír is felborzolta a kedélyeket, melyek során csak UTÓLAG vették észre a Föld mellett épphogy csak elhaladó aszteroidákat.

Éppen egy ilyen égitest rekord közelségben repült el 2020. augusztus 16-án az Indiai-óceán felett.

Az aprócska égi kavics a 2020 QG nevet kapta, és minden korábbi égitestnél közelebb járt hozzánk: mindössze 2950 km távolságban volt a közelsége idején, 2020. augusztus 16-án éjjel, számolt be a NASA Sugárhajtás Laboratóriuma (JPL).

Kvázi hibahatáron belül volt…

A tudományos szimulációk szerint ha becsapódott volna, akkor ha lakott területre zuhan, akár 10 ezer ember halálát is okozhatta volna.

A NASA nincs felkészülve, a költségvetés és az eszközei nem elegendők az égbolt teljes megfigyeléséhez.

Hirdetés

Az égbolt alig néhány százalékát tudjuk monitorozni, vagyis kisebb szerencse, hogy nem történt eddig tragédia.

A Bennu nevű üstökösről ma bizonyosan tudjuk, hogy a NASA hivatalos elismerése szerint is potenciálisan veszélyt jelenthet a Földre.

Az 550 méter átmérőjű aszteroida minden hatodik évben elhalad a Föld mellett, mivel a bolygónkhoz hasonló távolságban kering a Nap körül.

A pontos útvonalát is meg akarják határozni, hogy választ kapjanak arra, mekkora eséllyel fog 2182-ben összeütközni a bolygónkkal.

A jelenlegi számítások szerint erre 0,1% esély van, és bármennyire is legyintenél erre, megjegyeznénk: három éve az angol labdarúgó-bajnokságot a Leicester ötször kisebb eséllyel indulva nyerte meg.

Szóval igen, az egy ezrelék már nagyon is a lehetséges kategórián belül van…

A gond sokkal inkább azzal van, hogy a NASA-nak nincs egy olyan Földet megmentő terve, mint amilyen az Armageddon című filmben volt.

Éppen ezért talán előre jelezve hogy valóban komoly veszélyben lehetünk, a NASA és az ESA közös mentőakció kidolgozását kezdte meg.

Vagyis egy nagyszabású főpróba keretében “játsszák el” majd a Föld megmentését, hogy mikor élesben kell ugyanezt megtenni, ne történjenek malőrök, hibák.

Élesben ugyanis nem hibázhatnak…

Egy Bennu méretű aszteroida már képes lenne ugyanis tömeges kihalást előidézni a bolygón, még akkor is, ha az óceánba csapódik be.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.