Tudomány

Megállt, majd visszafelé kezdett forogni a Föld magja: korszakváltás előtt állunk

Mindannyiunk életére hatással lesz, olyan gyökeres változások jönnek.

Váratlan folyamat, már egy ideje zajlik

A Pekingi Egyetem kutatói szerint 2009 környékén megállhatott a Föld belső magja, és lehet, hogy már visszafelé forog

– jelent meg sok helyen a hír a Nature Geoscience című folyóiratban nemrég megjelent tanulmány alapján.

Hirdetés

Száz éve sincs annak, hogy Inge Lehmann dán szeizmológus rengéshullámok vizsgálatával felfedezte, hogy a Föld magja nem egységes, hanem van egy belső, szilárd része is, nem véletlen, hogy róla nevezték el a nagyjából 5000 kilométer mélyen húzódó felületet a belső és a külső mag között.

Az ún. szuperrotáció elméletét nem mindenki fogadja el.

A legújabb, Ji Jankkal közösen jegyzett kutatásainak eredményei szerint a Föld magja az 1970-es évek elején a bolygó felszínén álló személyhez képest a belső mag nem forgott.

Majd fokozatosan gyorsabban forgott kelet felé, és végül megelőzte a Föld felszínének forgási sebességét, ezt követően a forgása lelassult.

Míg végül úgy tűnt, hogy a valamikor 2009 és 2011 között megállt, a belső mag most kezd fokozatosan nyugat felé forogni a Föld felszínéhez képest.

Korszakváltás előtt állunk?

Ez alapján a kutatók úgy vélik, hogy periodikus változások jellemzik a mag forgását, egy teljes ciklus pedig nagyjából 70 évig tart.

Ez pedig azzal kerülhet összefüggésbe, hogy 70 évente korszakváltás is van a Földön az emberek és a társadalom életében.

Sem a földkéreg, sem a mag forgása nem fog egyszer csak megállni. A Nap holnap is ugyanúgy felkel

– olvasható a Csillagaszat.hu vonatkozó cikkében az emberek megnyugtatására.

Hirdetés

A kutatók egy jelentős része is ezt mondja, azt azonban egyes spirituális vezetők nem vetik el, hogy kapcsolat lehet a 70 évente bekövetkező korszakváltások és a mag ciklikus megállás majd ellenkező irányba forgása között.

Az emberre és minden más élőlényre kihat ugyanis a Föld magja, a bolygó mágneses mezeje és szinte minden mindennel összefügg.

Korszakváltást idézhet tehát elő 2009 óta a mag, egyesek szerint ettől a ponttól kezdve kezdett még inkább a szakadék széle felé sodródni a jelenkor civilizációja.

Ha valóban ismét egy korszakváltás, egy “megtisztulási” folyamat előtt állunk, akkor a közeljövőbe, még a mi életünkben gyökeres változásokat fogunk megtapasztalni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.