Érdekes világTech-Kütyük

Megépíthető a működő időgép: állítják a tudósok, de van egy nagy baj

A tudósok szerint minden időutazónak úgy kéne elbúcsúznia a szeretteitől, mintha a biztos halálba menne, mivel többé már nem találkoznának.

Jöhet minden idők legnagyobb technológiai áttörése és kísérletsorozata?

A tudósok egy része ma már úgy véli, hogy készen állhat az emberiség arra, hogy egy működő időgépet építsenek.

Hirdetés

Sőt, könnyen lehet, hogy a közeljövőben meg is fognak építeni egyet.

Az időgép az előzetes kalkulációk szerint legalább 100 millió dollárba kerülne, de állítólag ténylegesen működőképes lenne.

Azonban van egy apró bökkenő:

Az időutazók csakis a múltba lennének képesek utazni, onnan vissza már nem.

Elvileg 100 millió dollárba, azaz nagyjából 40 milliárd forintba kerülne egy egyszerű időgép elkészítése, amihez szükséges pár szuperkonduktor, illetve az az anyag, amiből az űrhajók is készülnek.

Több specifikáció nem igazán derült ki, szóval jól látható, hogy nem professzionális az elképzelés, de közben előkerült egy olyan elmélet is az időutazással kapcsolatban, ami viszont kifejezetten hátborzongató.

Szerint valószínűleg csak a múltba tudnánk utazni, a megjelenésünkkel pedig egy alternatív idősík keletkezne, amiben ott rekednénk.

Vagyis minden időutazónak úgy kéne elbúcsúznia a szeretteitől, mintha a biztos halálba menne, mivel többé már nem találkoznának.

Ez viszont „turisztikai” szempontból még így is jó befektetés lenne, mivel rengetegen vannak, akik szívesen visszamennének az időben, és ott is maradnának egy nyugodtabb, boldogabb világban.

Hirdetés

Nagyon sokan gondolják úgy, hogy már többször létezhettek időutazók, akik a múltba utaztak és különféle festményeken, korabeli felvételeken nyomot hagytak.

Mások szerint ezek inkább vágy vezérelt összeesküvés elméletek, sem mint valós hipotézis.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.