MisztikumTudomány

Megfejtették az ősi maja naptárak rejtélyét: ezért nem volt világvége 2012-ben?!

Elszámolták, félreértelmezték az ősi maja naptárakat?

Végre megoldhatták a maja naptárak rejtélyét, amelyek a ma használatos 365 napos formátum helyett 819 naposak voltak.

A kutatók az 1940-es évek óta vizsgálják ezeket a 819 napos ciklusokat ábrázoló kalendáriumokat, és egészen mostanáig nem tudtak rájönni, hogy mégis milyen ciklushoz igazította az ősi nép a naptárát

Hirdetés

– számolt be róla a Science Alert.

Most azonban a Tulane Egyetem két antropológusa, John Linden és Victoria Bricker úgy gondolják, megfejtették a titkot.

A kutatók már régóta sejtették, hogy a ciklusnak a Földről látható bolygók szinodikus periódusához (az az időtartam, amelynek elteltével a Földről nézve a Naprendszer valamely égiteste a Naphoz képest ugyanabba a helyzetbe kerül) van köze, azt azonban nem tudták, hogy miképpen.

A problémát az okozta, hogy bár a Merkúr szinodikus periódusa, amely 117 nap, héttel megszorozva 819-et ad, ezzel tökéletesen illeszkedve a naptárhoz, a többi bolygó ciklusa látszólag semmilyen összhangban nincs ezzel.

A két kutató azonban új tanulmányukban rájöttek arra, hogy ha a naptári időtartamot a húszszorosára növelik 16,380-at kapnak, amely szám már minden bolygó periódusával kapcsolatba hozható.

A Szaturnusz ciklusa például 378 nap, 13 ilyen periódus 4.914 napot ad, ami hattal osztva 819. A Vénusz esetében hét ilyen periódus adja a 819 ötszörösét, 39 Jupiter-periódus pedig 19-szerese a 819-nek.

Ebből is látszik, mennyire bonyolult és összetett számítások alapján működő rendszert alkottak meg ennek az ősi civilizációnak a tagjai.

Ezért nem volt 2012-b en világvége?

Természetesné a hír felröppenése után azonnal szárnyra kaptak olyan okfejtések, hogy a 2012 decemberére jósolt világvége nem véletlenül nem következett be, és voltaképpen az eddigi hamis számítás és értelmezés vihetett félre minden tudóst.

A teória szerint tehát a világvége még jóval előttünk van de be fog következni az “örök sötétség” korszaka, az a végzetes nap, amikor az alkonyatot követően soha többé nem jön fel a Nap.

Hirdetés

Ez feltehetően valamiféle kataklizmikus eseménysor okán következhet be, mely a mai napig nem ismert, csak különféle találgatások vannak róla.

Egyesek szerint egy kisboylgóval (Nibiru) fog ütközni a Födünk, mások szerint az éghajlatváltozás okán vulkánkitörések általi porfelhők takarják majd el a napot évekre.

Hogy pontosan mi vár ránk, vagy vár-e ránk egyáltalán valami, az a jövőben dől el…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!