Tech-KütyükTudomány

Megindultak a humán kísérletek az emberi örök élet eléréséhez

A telomerek meghosszabbításán dolgoznak. Ha sikerrel járnak úgy, mint az egerekkel, akkor jó eséllyel a ma élő emberek egy része örökké élhet.

Hamarosan elérheti az emberiség az örök fiatalságot?

Erre most a tudósok szerit is nagyon jó esély van.

Hirdetés

Sőt, egyesek úgy fogalmaznak, hogy ténylegesen áttörés előtt állnak.

Az elmúlt években számtalan megoldással kísérleteztek, közülük volt néhány, mely meglehetősen nagy ígéretekkel kecsegtetett.

Egy kísérlet keretében például megfigyelték, hogy a fiatal egerekből kinyert vér idősebb egerekbe való befecskendezésével képesek voltak azokat az egyedeket megfiatalítani, méghozzá hosszú évekkel.

Ezeknek az alanyoknak a belső szerveik is megfiatalodáson mentek keresztül.

Emellett sok más módszerrel kísérleteztek, és ezek alapján kijelenthető: évekre vagyunk az örök élet titkának megfejtésétől…

Egy másik nagy szabású és ígéretes módszer a telomerekhez kapcsolódik.

A hírek szerint januárban elkezdődhet a világ első humánkísérlete a telomerek helyreállítására.

Az amerikai Libella Gene Therapeutics november 21-én jelentette be, hogy jelentkezőket keres az induló emberi kísérletekhez, melyek a telomerek élettartamának meghosszabbítását, illetve regenerációját célozzák, akár húsz év fiatalodással kecsegtetve.

A terápia részeként vírusokat használnak, melyek azokat a genetikai instrukciókat tartalmazó sejteket szállítják a telomerekhez, melyekből felépül a TERT (telomerase reverse transcriptase) enzim, közismertebb nevén telomeráz, mely segít a telomerek újjáépítésében.

Hirdetés

Ha az ötlet beválik és tényleg 20 évet fiatalodhatunk, ez évenként 15 millió forintot jelent. Lehet, hogy ez nem is tűnik olyan soknak, ha arról van szó, hogy a ember ezzel kvázi örök életet “nyerhet”.

Egy telejsn más világ jöhet majd el.

Abba pedig már most ijesztő belegondolni, hogy talán már most is vannak közülünk olyanok, akik a felfedezés nyomán tényleg örökké fognak élni, de legalábbis 150-200 évvel meghosszabbítható lesz az életük…

A legnagyobb kérdés, hogy most, mikor elérhető közelségbe kerültek a valódi megoldások, vajon mihez kezdünk az új tudással, mihez kezdenénk a megkaparintott plusz idővel?

És milyen társadalomban élnénk, ha a gazdagok éveket vásárolhatnának maguknak, miközben a világ többi része tovább ráncosodna?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.