Egészségünk

Megszabadít a köhögéstől, gyógyítja a magas koleszterint és segít a fogyásban!

Érdemes fogyasztani ezt a “fekete csodát”.

Rengeteg pozitív egészségügyi hatása van.

A retek nem egy olyan szokványos zöldség, amit az emberek naponta fogyasztanak, holott ha tudnád, mennyi pozitív hatása van a szervezetre, azonnal beszereznél egy egész zsákkal!

Hirdetés

Különösen igaz ez a fekete retekre, melynek hatásairól csak az elmúlt években kerültek napvilágra átfogó tanulmányok.

Jellegzetes retekíze van, gyakran intenzívebb, erősebb, mint a hónapos reteké, ezt a benne lévő halmozottan sűrűbb tápanyag tartalmának is köszönheti.

A népi gyógyászatban sokan ismerhetik remek emésztésjavító hatásai miatt, de a légúti betegségeket is jól gyógyítja.

Tele van glükozinátokkal, amik hozzájárulnak a máj megtisztításához, gyorsítva a méregtelenítési folyamatot, valamint serkentik az epehólyagot is.

A rostoknak és az ásványi anyagoknak köszönhetően a fekete retek segít kordában tartani a koleszterinszintet, ezzel, illetve az epére gyakorolt jótékony hatásaival a retek hozzájárulhat az epekövek megelőzéséhez.

Azoknak is nagyszerű étel lehet a fekete retek, akik szeretnének fogyni.

Magas rosttartalma, alacsony kalóriatartalma ideális diétás étellé teheti, ráadásul még a hidegebb hónapokban is elérhető, amikor valamivel kevesebb vitamindús zöldségből és gyümölcsből válogathatunk.

A letapadt váladék fellazításában is segít, és kifejezetten magas C-vitamin tartalmú, ezáltal a fertőző betegségek ellen is hatásos lehet.

Tele van antioxidánsokkal, ami segít szabadgyököket létrehozni a szervezetünkben.

Hirdetés

A magas koleszterinszint igazi természetes “beállítója”, azaz mérsékli a vérzsírt., amivel idősebb korban akár hosszú éveket nyerhetünk egészségben.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.