Érdekes világ

Megtalálhatták a Szent Grált, jön Jézus második eljövetele és a világégés?

A római katakombákban lehet a Szent Grál, a civilizációnk pedig könnyen lehet, hogy fordulópont előtt áll.

Krisztus második eljövetel még a mi életünkben bekövetkezhet – állítja számos Biblia szakértő.

A Szent Grál legendája

Egy olasz régész azt állítja, hogy megdönthetetlen bizonyítékokkal rendelkezik arra vonatkozóan, hogy a kehely egy 6. századi római templom alá van eltemetve.

Hirdetés

A Parsifal legendában a Grált az Üdvösség Hegyén épült vártemplomban őrzik a Grál-lovagok, papkirályuk vezetése alatt.

A király azonban sebesült, súlyos beteg, sem meggyógyulni, sem meghalni nem tud. Birodalmából pusztaság lett, átokfölde, ahol a folyók kiapadnak, az aszályban minden elszikkad.

Vajon mi is volt valójában ez a Szent Grál? Alapjában véve még abban sem jutottak dűlőre a tudósok, hogy egy kelyhet vagy pedig egy ládát kell keresni.

Az egyik hagyomány szerint ez nem más, mint Jézus által az utolsó vacsorán használt kehely, melyet arimateai József vett magához Jézus halála után. József a kelyhet Angliába vitte és elrejtette.

Onnan pedig végleg nyoma veszett.

Megtalálhatták, hol van elrejtve?

Egy olasz régész, Alfredo Barbagallo szerint a kehely a római zarándokok egyik kedvelt helye, a San Lorenzo Fuori le Mura bazilika alatti titkos kápolnában lehet eltemetve.

Barbagallo az elméletet a bazilika kelyhet ábrázoló ikonjainak kétéves tanulmányozása alapján állította fel.

Ehhez jön az az 1938-ban a katakombákhoz írt kalauz, amelyben egy titkos kamra leírását is megtalálta.

A szerző ugyanis egy boltozatos mennyezetű, 20 négyzetméteres helységről emlékezett meg, ahol egy terrakotta kéménykürtő is található, amelynek a nyílása az emberi koponyához hasonlatos.

Hirdetés

Az Arte e Mistero szervezetet vezető régész szerint ez a kémény rejtheti a Szent Grált.

Az elmélete alapjául az szolgál, hogy i.sz. 258-ban egy keresztényüldözés során V. Sixtus pápa Lőrinc diakónust bízta meg a korai egyház kincseinek védelmével, aki a katakombákban rejtette el az értékes tárgyakat, így a Szent Kelyhet is.

Négy nappal később azonban a kincsek rejtekhelyéhez közel meggyilkolták.

A katakombákat a Vatikán régészeti testülete felügyeli.

A Szent Grállal kapcsolatban legutóbb Dan Brown amerikai író kavart vihart A da Vinci-kód című regényével, amelyben azt állította, hogy a kehely valójában Krisztus örökösét szimbolizálja.

Jön a világégés és Jézus Második eljövetele?

Számos olyan mítosz él ma is a köztudatban, miszerint ha valaki megtalálja a Szent Grált, az rászabadíthatja a világra azon természeti katasztrófák sorozatát, melyek a végidők előjelei.

Vagyis a Szent Grál megtalálása hozza el a bizonyos értelemben vett világvégét.

A legendák szerint hét év nyomorúságot a világ és az emberiség számára, melyet követően bekövetkezhet Jézus második eljövetele.

Egyre több Biblia tudós és szakértő van azon az állásponton, hogy az utóbbi évek jeleiből ítélve már nagyon közel van Krisztus újrajövetele és ez minden bizonnyal még a mi életünkben meg fog történni.

Sőt, Jézus második eljöveteéhez kapcsolódik Salamon negyedik templomának megtalálása, ami hírként több ízben felmerült, ez pedig szitén aggasztó és előre jelezheti, hogy a végidők nagyon közel vannak.

Jeruzsálemnek több nagy temploma volt a történelme során. Ezek közül az egyik legnagyobb és egyben legrejtélyesebb Salamon temploma, mely állítólag hatalmas volt, és több mint valószínű, hogy egykor hosszú időn keresztül a Szent Grál otthona is lehetett.

Idővel azonban Salamon temploma megsemmisült, és elveszett az évszázadokban.

A legenda és egyes próféciák szerint az elveszett templomot akkor fogják megtalálni, ha közeleg a Második Eljövetel és az azt megelőző Végidők, mely egy armageddoni háborút hoz majd a Föld népére.

Jeruzsálem harmadik temploma létezik, és meg is találhatták a maradványait.

Állítólag ez a harmadik templom kötődik Salamon templomához, és a gazdagon díszített épület nagyobb volt, mint Salamoné, de építésének alapjául ugyanaz a terv szolgált.

A következő templom az ortodox zsidók nézete szerint csak a Messiás eljövetelekor fog felépülni, és amikor azt Isten elrendeli; a keresztények számára ez lesz Jézus második eljövetele. Mindkét nézet számára ez lesz a Napok Vége.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.