CímlapsztorikÉrdekes világ

Megtalálhatták az Atlantiszba vezető utat az óceán mélyén? A Nautilus döbbenetes felfedezése

A tudósokat és kutatókat is lázban tartja. Megvannak az emberiség előtti szuperfejlett civilizáció romjai?

Megdöbbentő felfedezést tettek az óceán mélyén, ott, ahol még ember sem nagyon járt.

Lehet hogy megtalálták Atlantisz romjait, vagy legalábbis azt a „macskaköves utat”, ami az elveszett atlantiszi birodalom felé vezethet.

Hirdetés

Különféle elméletek és sejtetések jelentek meg a mostani felfedezéssel kapcsolatban, melyet az Exploration Vessel Nautilus nevű kutatóhajó tett nemrégiben.

A 64 méter hosszú jármű az óceán fenekét pásztázta, amikor egy megdöbbentő, útszerű struktúrát találtak a mélyben.

A lenti videón megtekinthető vizuális vizsgálat során a kutatók visszatértek egy 2021-es expedíció helyszínére, a Papahanaumokuakea Marine National Monument (PMNM), természeti védettség alatt álló helyszín területére, méghozzá azért, hogy tisztázzanak egy rejtélyt.

A mélyben található hegyláncban ugyanis található egy törés, aminek az eredete nem ismert, miközben a hasonló vulkánláncok általában lineárisak és megszakításmentesek

– kérdés tehát, hogy a „törést” milyen geológiai folyamatok okozhatták.

A Nautilus rátalált egy meglepően száraznak tűnő szakaszra, ami mintha csak egy macskakőből rakott út maradványa lett volna.

Ez tehát az a bizonyos „sárga út”, ami az Óz, a csodák csodája című filmből lehet ismerős egyeseknek, de akár egy elpusztult, ősi civilizációt is idézhet.

Az egyik kutató viccesen meg is jegyzi, hogy biztosan ez az út vezet Atlantiszba.

Azonban sokan nagyon is komolyan kezdték ezt venni, és rengeteg teória terjedt el a titokzatos struktúrával kapcsolatban.

Hirdetés

Atlantiszt nagyon régóta nem találja a világ, pedig évszázadok óta számos expedíció indult útjára, hogy felleljék az elveszett kiráylságot.

Onnan lehet sejteni hogy valóban létezhetett, hogy Platón is említést tesz róla, valamint néhány ősi térképen is ábrázolják, noha ezen térképek hitelessége máig vitatott.

Van egy tudományosabb lehetőség, vagy magyarázat a felfedezésre.

Eszerint a repedezettséget valójában vulkáni folyamatok alakíthatták ki, ami nagy energiájú kitörések során jöhetett létre.

A mintázat azonban mégis meglehetősen egyedi, így akik az atlantiszi teóriában hisznek, azokat ez nem fogja túlságosan meggyőzni.

Ti mit gondoltok?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kövesd partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.