CímlapsztorikMisztikumMúltidéző

Megtalálták Attila hun király sírját: Egy régi irat lehet a végső bizonyíték!

Az ősmagyarság történelmének legnagyobb felfedezésének küszöbén vagyunk.

Végleg feltárulhat Attila hun király sírja!

Attila hun királyunkkal kapcsolatbna végleg fény deürlhet hamarosan mindenre?

Hirdetés

Egész legendák keringnek arról, hogy pontosan hol is nyugszik, hová lett elhelyezve a földi maradványa.

Egyesek azt is állítják, hogy valójában már rég megtalálták egy titkos MTA expedíció keretében, azonban ami a sírban volt, amiatt újra kellett volna írni a magyarság múltját.

Éppen ezért mindent elhallgattak, a maradványokat pedig ismeretlen helyre szállították.

Mindez idáig nem találtak rá a tudósok és régészek, de egy döbbenetes felfedezés a sír nyomára vezethet.

Egy ősi dokumentum árulja el ugyanis a titkot, melyre mindenki kíváncsi.

Kis túlzással azt lehet állítani, hogy minden Tisza menti magyar település bejelentkezett már azzal kapcsolatban, hogy náluk van elrejtve Attila sírja, ám egy régi irat tanúsága szerint

azt már meg is találták.

Nem sokkal a török kiűzése után, 1688-ban adták ki azt a Lippa bevételéről beszámoló nyomtatványt, amelyben egyebek mellett arról is értesülhetünk, hogy a császári katonák rábukkantak a hun király gazdag kincsekkel megrakott sírhelyére.

Ez azért is különös, mert Lippa a mai Románia területén található, 300 kilométerre Óbudától, ahol Attila egykori székhelyét sejtik, illetve 160 kilométerre fekszik a Tisza-parti Csongrádtól, amely szintén magának akarja a sírhely dicsőségét.

Hirdetés

A császáriak 17. századi leírása szerint a nyughely egy föld alatti, több helyiségből álló, kupolaboltozatú építmény volt, és a hun király emléktáblájára magyarul volt ráírva a szöveg, ami legalábbis kissé furcsának tűnik.

„A mondott koporsó fölött emelkedett Attila féldomborművű teste, háromféle márványból megmunkálva, az arca és a karjai hófehérek, a sisakja antik zöld, a páncélja a karpáncélokkal mohaszínű, a két oldalán két bronzsas több más díszítéssel és különféle színű finom márványból készült faragással”

– olvasható a Magyar Nemzeti Múzeum ismertetőjében.

A legenda szerint a hun királyt a Tisza elterelésével temették el, mégpedig hármas koporsóba, ám ez az adat a kutatók szerint a 6. században élt Jordanes itáliai történetíró szövegének félrefordításából adódhat.

A latin „coperculum” (koporsó) szó kerülhetett bele az eredeti „ferculum” (szemfedő) helyett, vagyis Attilát hármas szemfedővel temethették el, nem hármas koporsóba.

A csongrádi halászok egyébként mind a mai napig azt vallják, hogy ők a hun uralkodó sírjának őrzői.

A Csongrád és Szentes közötti böldi (bődi) rév környékén sejtik Attila egykori várát, Sicambriát, ami akár igaz is lehet, hiszen van ott Várhát nevű terület is – de a föld egyelőre némán hallgat a titkáról.

Léteznek olyna elméletek is, miszerint Attila sírját már rég megtalálták, csak az egészet elhallgatták, mert valami olyat találtak a sírban, ami miatt az egész magyarság múltját kellene újraírni.

Szerintetek mi lehet a teljes igazság?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.