CímlapsztorikÉrdekes világTudomány

Megtalálták Évát a Bibliából: döbbenetes felfedezést tettek a tudósok, ez újraírhat mindent

Ádám és Éva története valós, a Biblia bizonyítható?

Korszakváltó dolgokra derült fény a tudomány által.

Ádám és Éva: genetika az almafa tövében

A tudósok óriási felfedezése mindennél közelebb vihet minket az ember valódi teremtésének lényegéhez és ahhoz, hogy megválaszoljuk: honnan is származik a civilizációnk.

Hirdetés

A tudósok ugyanis olyan eredményekre jutottak, melyek a bibliai Ádám és Éva történetét bizonyíthatják, legalábbis részben.

A tudósok genetikai minták alapján jutottak el Évához, az első nőhöz, akitől a Biblia szerint minden ember származik, hiszen ő volt Ádám társa az Édenkertben.

Onnan valómkiűzetésük után pedig az első embergyerekekek, Káinnak és Ábelnek adtak életet.

1987-ben a Natiura tudományos magazin is lehozta a döbbenetes felfedezést, miszerint öt földrajzi populáció 147 akkor élő emberének DNS-elemzése alapján kiderült, hogy a Homo sapiens Afrikából származik és az emberiség egyetlen közös ősanyától származik.

Évát genetikai módszerekkel lehet beazonosítani és tényleg létezett

A tudósok napjainkban is megdöbbentő új eredményekkel szolgálnak az úgynevezett mitokondriális Éváról.

Éva körülbelül 200 ezer évvel ezelőtt, a mai Botswana területén fekvő Makgadikgadi-medencében, vagy pedig kelet-Afrikában, de mindenképpen Afrikában élt.

Ha a most élő emberek mtDNS-eit összehasonlítják, akkor a mutálódási sebesség birtokában megbecsülhetik egy bizonyos mutáció korábbi idejét.

Minél kevesebb a megjósolható mutáció, ahogy mennek vissza az időben, annál szorosabb rokoni kapcsolatot lehet feltételezni.

Végül eljuthatunk egyetlen olyan őshöz, akinek mitokondriális DNS-éhez a vizsgált emberek mindegyike visszavezethető.

Hirdetés

10 ezer üknagyanyja volt az embereknek a 21. századig, ebbe még belegondolni is furcsa, korszakalkotó.

Bizonyíték a Bibliában leírt teremtés történetre?

A vallás tudósok szerint Éva 6000 évvel ezelőtt élt a Paradicsomban, a geneitkai úton megtalált Éva pedig 200 ezer évvel ezelőtt.

Sokan a Biblia megdönthetetlen bizonyítékaként hozzák fel a mitokondriális Évát, hogy „lám-lám, a Biblia teremtés története tehát valós, Ádám és Éva pedig léteztek.

A dolog ennél viszont bonyolultabb.

Nem a Biblia Évája, mindannyiunk ősanyja bukkant elő váratlanul a genetika és a számítástechnika közös erőfeszítései közepette, hanem csak az utolsó közös nőnemű elődje azoknak a mai embereknek, akiknek mtDNS-ét analizálták.

Az, hogy ma rengetegen ettől a közös ősanyától származnak, egyet viszont feltételez: hogy a múltban vészesen lecsökkenhetett az emberi populáció valamilyen külső tényező, kataklizma hatására.

A nagy vihart kavart tanulmány egyik szerzője, Allan C. Wilson például a „Szerencsés Éva” nevet javasolta azért, mert a 200 ezer éve élt asszony mtDNS-vonala bámulatos módon maradt fenn máig. Ám annyira adta magát a bibliai párhuzam, hogy sokan az édenkert kiválasztott Évájával azonosítják őt.

Ádámról szinte semmit sem tudni

Ádám nélkül szinte lehetetlen lett volna noyl milliárdnyira duzzadnia az emberiségnek, mégis alig tudnak valamit róla a tudósok.

Nehezebb viszont nyomon követni, mint a mtDNS-t, mivel az Y-kromoszóma a fősejt genomjának része, így – ellentétben a mtDNS-sel – ki van téve különféle rekombinációs hatásoknak, könnyen módosulhat,

EZÉRT TÁVOLRÓL SEM ANNYIRA IDEÁLIS A „MOLEKULÁRIS ÓRÁHOZ”, MINT A NŐI MTDNS.

Ettől függetlenül sokan feltették a kérdést: vajon egy időben élt Mitokondriális Éva és Y-kromoszómás Ádám? A válaszok finoman szólva is nagy szórást mutatnak, de nem zárható ki, hogy sok generáción keresztül és sok kilométerre egymástól akár kortársak is lehettek. Évához hasonlóan Y-kromoszómás

ÁDÁM SEM TUDTA, HOGY EVOLÚCIÓS KÜLÖNLEGESSÉG, MERTHOGY Ő SEM VOLT AZ,

hiszen, ahogyan Éva esetében a mtDNS miatt ha kizárólag fiai születtek, úgy Ádámnál is minden esetben megszakadt az Y-kromoszómás genetikai vonal, ha csak lányai születtek.

Az első emberpár utáni hajsza tehát folytatódik az ősidők útvesztőiben

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.