CímlapsztorikEgészségünkTudomány

Megvan, ki szabadította rá a világra a covidot? Az FBI igazgatója kitálalt

Az FBI igazgatója elárulta, hogy szerinte ki szabadította a világra a Covid-járványt.

Pár nappal ezelőtt már az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma is megvádolta Kínát, hogy ők szabadították rá a Föld lakosságára a valaha volt legtöbbet emlegetett vírust, a Covid-19-et.

Erre reagált úgy a kínai külügy, hogy egyrészt jobb lenne, ha az amerikaiak a saját portájukon vizsgálódnának, másrészt ők ragaszkodnak ártatlanságukhoz.

Hirdetés

Félreértés ne essék, az USA továbbra is óvatos, és inkább beszél balesetről, semmint szándékos akcióról.

Most ismét belerúgott a virtuális focilabdába az amerikai fél. Nem más állt ki a csatatérre, mint az a Christopher Asher Wray, aki az FBI jelenleg is regnáló igazgatója.

Ugyan a szakembernek elsősorban a hazai terepre kellene figyelnie, mégis hajlandó volt beleszállni Kínába.

A republikánus párti, és még 2017-ben, Donald Trump akkori elnök által kinevezett FBI-vezér igyekezte alátámasztani szavait, ám túl sok konkrétummal nem szolgálhatott.

Az mindig is egyértelmű volt, hogy a kínai államból, azon belül is Vuhan városából indult ki a világjárvány. Azonban eddig a javarészt elfogadott nézet az volt, hogy a kritikus közegészségügyi állapodnak örvendő helyi állatpiac volt a kirobbantó gócpontja a tragikus, milliók életét követelő pandémiának.

Wray szerint nem ennyire volt banális a valódi ok, szerinte a hírhedt helyi víruslaborból szabadult ki a Covid-19 kórokozója:

„Lehetséges elszabadulásról beszélnünk, ami egy kínai kormány által ellenőrzött laboratóriumból történt, amely amerikaiak millióit ölte meg.

Ezt a képességet pontosan erre tervezték.

Csak azt a megfigyelést tehetem, hogy a kínai kormány, úgy tűnik, mindent megtett annak érdekében, hogy meghiúsítsa és elhomályosítsa az itteni munkát.

Hirdetés

Azt a munkát, amelyet amerikai kormányunk és közeli külföldi partnereink végeztek.

És ez mindenki számára sajnálatos.”

irányult a vádaskodás az ázsiai kormány felé, amely valóban sokat gáncsoskodott és makacskodott a járvány kirobbanása utáni időszakban.

Forrás: Promotions.hu

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!