CímlapsztorikÉrdekes világ

Mellékhatása nincs, kisöpri a daganatot az újraálmodott “kemoterápia”

Nincs többé mellékhatás, csak a daganatos sejteket támadja, és elpusztítja az áttéteket is.

Az orvosok már most forradalmi áttörésről beszélnek.

Az immunrendszer volt mindig is a rák legyőzésének kulcsa.

Hirdetés

A tudósok most azt állítják, jelentős áttörést értek el, amivel végleg leszámolhatnak a rákkal.

Az immunrendszer a szervezet egyik legfontosabb védőbástyája a különböző kórokozókkal és veszélyes betolakodó sejtekkel szemben, a rákszövetek azonban gyakran túljárnak az eszén, és lerombolják a teljes rendszert.

A legtöbb kemoterápiűs eljárással az a baj hogy neme lég hatásos, ráadásul rengeteg a mellékhatása, mivel az egészséges sejetket is “megöli”.

A San Diegó-i Kaliforniai Egyetem kutatói egy rendkívül ígéretes eljárást alkottak meg leukémia kezelésére, ami kikerüli ezt a gátat, és képes kizárólag rákos sejteket megtámadni –

egyetlen hátulütője, hogy nem működik annyira jól szilárd tumorokkal szemben.

A tudósok most úgy programozták be a CAR T-sejteket, hogy csakis a rákszövetek kialakulásának helyszínén fejtsék ki hatásaikat, ezáltal minimalizálni tudták a környező sejteket érintő károsodásokat.

Kísérletek során gerekbe injektálták a felhevített CAR T-sejteket, majd folytatták az eljárást, így sikerült elérniük, hogy a szervezetükben lévő leukémiás szövetek zsugorodásnak induljanak.

Ha minden jól alakul, akkor az elkövetkező hónapokban embereken is tesztelhetik a módszert, így hamarosan új terápia kerülhet be az onkológusok rák elleni küzdelmének tárházába.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!