CímlapsztorikÉrdekes világ

Merkel a szakadékba ránthatja Magyarországot: sötét korszak jöhet amit nem élünk túl?

A végóráinkat rúgjuk…? Ha ez bekövetkezik – márpedig be fog – akkor mindennek vége…!

Megérezte végóráit a II. világháború óta működő német gazdasági modell. Angela Merkel 16 éves kancellári regnálása után az autóiparnak és számos területnek teljesen át kell alakulnia, hogy még 2050-ben is számottevő tényező legyen Németország.

Világgazdasági szerepének megőrzéséhez változtatnia kell a gyártott technológiáin, implementálnia kell a jövő technológiát.

Hirdetés

Ez pedig magával vonhatja azt, hogy vége Magyarország összeszerelő üzem szerepének.

Vagyis előfordulhat, hogy a jelenlegi sikertörténetnek a gazdaságban vége szakad.

Emellé jön még az EU-s támogatások teljes hiánya a Brüsszel által indított jogállami mechanizmusok miatt, vagyis egy olyan gazdasági rémálom jöhet, amit az összes magyar megérezhet.

Ugyanis Magyarország súlyos gondokkal és gazdasági nehézségekkel találhatja szembe magát ezek nélkül.

A magyar gazdaság a némettel szorosan integrált, kissé gyakorlatiasabban és némi túlzással megfogalmazva egy német gyártósornak tekinthető, ezért nem mindegy milyen kormány alakul a szeptember végi választások után Németországban.

Ráadásul Magyarország pont azok a cégek vannak jelen, amelyek az innovációs fejlesztések késői alkalmazásába és az átállásba későn kezdtek.

Ha az új német kormány az innováció felé fordul, hátat fordít Kínának, esetleg a k+f területet nem más EU-tagállamokban, hanem otthon erősítené, akkor az a hazai gazdaságunkat akár romba is döntheti de minimum megborítja.

De a német minimálbérek emelése is egy olyan terület, amely akár Magyarországról szívhat el kapacitásokat.

Tehát a szeptemberi választás végeredménye nemcsak abból a szempontból érdekes, hogy talál-e egy olyan partnert magának Orbán Viktor miniszterelnök, mint amilyen Angela Merkel volt.

Hirdetés

Ha ugyanis nem, akkor egy rendkívül sötét korszak köszönthet Magyarországra…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.