Érdekes világTudomány

Merkely Béla elárulta, mikor zárhatják le újra az egész országot – hamarosan kialakulhat egy újabb járvány

Szükség esetén biztosak lehetünk benne, hogy a kormányzat bevet valamennyi eszközt, amivel meg lehet gátolni a vírus terjedését.

A figyelem nem lankadhat, annak ugyanis nagyon súlyos következményei lehetnek.

Ezzel valamennyi szakember egyetért, köztük Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora is, aki szerint egy esetleges második hullám esetén nem lehet újra bezárni az országot, legalábbis reméli, hogy erre nem lesz szükség.

Hirdetés

Szerinte ha a légúti fertőzések megszaporodnak ősszel, ismét fellángolhat a járvány, de ez már felkészülten ér minket.

A klinikai vizsgálatoknak köszönhetően jobban ismerjük a vírust, mint a járvány kitörésekor, például tudjuk, mikor csökken reprodukciós rátája, mire érzékeny.

Ennek eredményeképpen sokkal gyorsabban és rutinosabban lehet meghozni és végrehajtani a szükséges intézkedéseket.

Egyelőre szerinte járványmegelőző intézkedésekre avn szükség, így nincs szükség az orzság lezárására.

Reméli, erre nem kerül sor, és nem mérgesedik el a járvány.

Szeptembertől megkezdődik az óvoda, az iskola, és a gyerekek, a fiatalok nagyon sok kapcsolatot tartanak fent, ezért nagyobb valószínűséggel alakulhat ki ősszel egy újabb járvány, mint nyáron, amikor az emberek a szabadban tartózkodnak, sokan szabadságon vannak, illetve nincs tanítás sem.

Ahogy látjuk, a nyár sem jelent azonban teljes védelmet, hiszen ha nem viseljük a maszkot zárt térben, ha nem tartunk megfelelő távolságot másoktól, valamint nem ügyelünk az alapvető higiéniára, újra fellángolhat a járvány.

Annak pedig valóban az ország lezárása, vagy akár kijárási korlátozás újra elrendelése lehet a következménye a szakemberek egyöntetű álláspontja szerint.

Szükség esetén ugyanis biztosak lehetünk benne, hogy a kormányzat bevet valamennyi eszközt, amivel meg lehet gátolni a vírus terjedését.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.