CímlapsztorikÉrdekes világ

Merkely Béla össze-vissza beszél?! Mit nem mondanak el a járvány kapcsán?

“Tegnap rájött, 1000 beteg helyett 2000 is lélegeztethető. Ha Orbán kéri, megoldják?! Hogy is?”

Lantos Gabriella teljesen kiakadt, valamilyen szinten jogosan Merkely Bélára.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora múlt év végén kb. 1000 főben határozta meg a Magyarországon egy időben lélegeztetőgépre tehető betegek számát.

Hirdetés

Később – a Szeretlek Magyarország érdeklődésére – pontosított, és azt mondta, azzal, hogy az egészségügy dolgozóit az elsők között oltották, ez a kapacitásszám 20-25 százalékkal növekedett.

Az már a hét közepén látszott, hogy még ezen a héten elérjük ezeket a számokat is, így lapunk is érdeklődött a professzornál, hogy mi a véleménye a mostani kilátásokról.

Mindeközben Lantos Gabriella egészségügyi menedzser, az Új Világ Néppárt elnökségi tagja úgy fogalmazott, hogy „1200 beteg fölött már majd mindenkinek a lélegeztetőgép lesz a koporsója”.

Lantos most egy Facebook-posztban kelt ki Merkely ellen, akinek pálfordulására szerinte „nincs mentség”.

„Tegnap rájött, 1000 beteg helyett 2000 is lélegeztethető. Ha Orbán kéri, megoldják?! Hogy is?”

-teszi fel a kérdést a szakértő. Idézi a tüdőgyógyászati intenzív ellátás szaklapját, ami szerint „ha 2 ápolóra 4 beteg jut, rosszabbak az életkilátások, mintha csak 3 jutna. Ez a nemzetközi sztenderd.”

Hozzáteszi:

„Sajnos ezek nálunk nem érvényesek. 1800 szakápolónk van. 600 dolgozik egy műszakban. Ha nekik 2000 beteget kell ellátniuk, akkor hány beteg is jut 2 nővérre? Hét!”

Abban igaza van Gabriellának, hogy Merkely és sok más járványügyis az utóbbi hetekben, hónapokban szinte “lubickol” a sztár szerepben a vírus kapcsán.

Hirdetés

Épp csak azt nem veszik észre a médiában való fürdőzésben, hogy gyakran egy nappal később már teljesen ellent mondanak saját maguknak.

És akkor még ők csodálkoznak, hogy nem akarják annyian beoltatni magukat, vagy hogy ekkora nagy tere van a vírustagadóknak…

Amíg a tudósok és szakemberek meghazudtolják magukat, hülyét csinálnak magukból, addig ne csodálkozzanak…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.