Érdekes világ

Mészáros Lőrinc több állami támogatást kapott egri szállodája felújítására, mint Eger összesen

Kivételezés márpedig nincs, nemde? Magyarország 2021… Egy olyan világban élünk, ahol az emberek azért dolgoznak, hogy a hazai fáraók piramist építhessenek…!

vLényegesen több állami támogatás jutott Mészáros Lőrinc egri szállodájának, mint a kieső bevételek pótlására Eger városának megítélt segítség – írja az Egri ügyek.

A koronavírus-járvány miatt számos bevételtől esett el – többek között – a Heves megyei nagyváros is. A gépjárműadó, a parkolási díjak, az idegenforgalmi adó és az iparűzési adó fele is hiányzik a kasszából.

Hirdetés

Ennek pótlására a költségvetésből 825 millió forintot kaptak. Ugyanakkor a hotel 2,8 milliárd forintos állami támogatásban részesült
a lap szerint.

Az ellenzéki vezetésű város 1,5 milliárdot kért, mert 2-2,5 milliárdos kiesést becsültek. Végül ennek csak egy részét kaphatják meg. Ezen kívül célzott támogatást kaptak – Eger 600 millió forintot – arra, hogy Nyitrai Zsolt egyik korábbi ígéretét, egy panorámaliftet kiépítsenek az egri várba.

A portál megjegyzi, hogy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt. 14 vidéki szállodája összesen 17,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. Ebből jutott az egri Hotel Flóra felújítására 2,8 milliárd.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.