Misztikum

Miért nem emlékezünk az elmúlt életeinkre? Blavatsky a karmáról és a reinkarnációról

Az újraszületésnek egyes teológiai elméletek szerint ciklusai vannak. A ciklusok közti változás során pedig valamennyi emlékünket elvesztjük.

Miért nincs egyetlen ember sem, aki emlékezne arra, hogy egykor élt már a Földön, és ki is volt az előző életében?

Ha valóban létezik ugyanis a reinkarnáció, ezrével lennének ilyen emberek…. A lélekvándorlás és a karma szorosan összefügg, és erre sokak szerint az lehet a magyarázat, hogy emlékeink az újraszületés pillanatában törlődnek.

Hirdetés

Ekkor veszítünk el tulajdonképpen MINDEN emléket arról, hogy kik voltunk, hogyan éltünk, mit tettünk korábban.

Azonban még így is vannak néhányan, világszerte talán maroknyian, akik képesek voltak emlékezni előző életeikre, az ő történeteik és eseteik az egész világot bejárták.

Gondoljunk csak a barrai gyermekre, akinek több mint 40 évnyi emléke volt egy másik életből, róla a Titkokszigete.hu írt már korábban.

Az újraszületésnek egyes teológiai elméletek szerint ciklusai vannak. Klauzális, alsó mentális, asztrális és fizikai ciklus, így sorban haladva.

A mentális anyag a halálunkkor nem vész el, ez öröklődik át egy asztrális test számára,a mi később fizikai testet ölt a világra jövetelünk következtében. Az asztrális test azonban már a fogantatás percétől létezik.

A legvégén egy éterikus és fizikai burokkal rendelkező entitássá válunk mindannyian, és így, ebben a formában maradunk egészen halálunkig, amikor is kezdődik elölről a ciklus.

A kauzális testünk az, mely életeken átível, ez olyan mint egy kehely, ahová a felsőbb énünk a tapasztalatait gyűjti.

Itt már megjelenhetnek előző életekből dolgok, de ezek nem emlékek hanem az azzal kapcsolatos “tapasztalások”.

Például ha valakit vízbe fojtottak és úgy halt meg, akkor víziszonya lehet a következő életében, de ezt nem tudja megmagyarázni, miért., látszólag ok nélküli félelem.

Hirdetés

Az emlékeink akkor törlőnek, amikor az asztrális testünk “fölé” a fizikai testünk kialakul.

Az alsó mentális ciklus az, ahol az emlékek időnként felsejlenek, ez nagyon ritka mint már írtuk, de vannak emberek, akik képesek visszaidézni megélt életeik egyes mozzanatait.

Ezt azonban még hosszú idő, míg a tudomány egyértelműen igazolni tudja.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.