Misztikum

Minden eltűnik a Bermuda-háromszögben: szellemhajók, repülőjáratok ragadtak egy alternatív dimenzióban?

A Bermuda-háromszög egyik legnagyobb rejtélye kerülhet megválaszolásra.

Hosszú évtizedeken át, hogy repülőgépek tucatjain zavarodott meg az iránytű és vált használhatatlanná a navigációs rendszer amikor a Bermuda-háromszög térségében haladtak el.

Számtalan eltűnés kötődik a területhez, melyet az Ördög háromszögeként is gyakran emlegetnek.

Hirdetés

1945 december 5. Kora délután gyakorlórepülésre indul a floridai Fort Lauderdale-ből az amerikai haditengerészet öt Avengerből álló 19-es repülőraja.

A gépek a Bermuda-szigetek felé tartottak, amikor nem sokkal délután fél öt előtt a rajparancsnok közölte az irányítással, hogy az iránytű meghibásodott és fogalma sincs arról, hol vannak.

Örökre eltűntek.

De állítólag több repülőjárat is eltűnt itt, az egyikről még olyan bizonytalan városi legendák is születtek, hogy végül több mint 30 évvel később szállt le plusz egy utassal a fedélzetén.

Számos légitársaság ma is kerüli a területet, persze nem mindenki.

Bár napjainkban kevesebb az eltűnés, időnként előkerülnek beszámolók olyanokról, akiket majdnem elnyelt a Bermuda-pokol, de sikeresen vissza tudtak menekülni a civilizációba.

Egy kajakozó megdöbbentő történetéről például itt írtunk már részletesen.

Ő 30 napon át raboskodott a Bermuda-háromszögben, és szintén majdnem nyoma veszett.

Tudományos magyarázat a mai napig nincs, legalábbis olyan, mely mindent megmagyaráz.

Hirdetés

Egyes elméletek szerint a furcsa, időnként megjelenő hatszög alakú viharfelhő rendszerek tehetők felelőssé a titokzatos eltűnésekért, mások úgy gondolják, hogy a mélyből feltörő metán robbanások azok, amik időnként még repülőgépeket is eltüntetnek, nem csak hajókat.

Sőt, léteznek olyan elméletek is, miszerint ősi földönkívüli portál lehet a Bermuda-háromszög mélyén egy elveszett civilizáció romjai között elrejtve, mely még a mai napig működik, és tulajdonképpen ez okozza azt a “téridő fodrozódást”, mely olykor mindent elnyel, ami a területen tartózkodik.

Valahányszor előkerültek leamortizálódott, üresen álló szellemhajók, mindig felvetődött az, hogy talán a Bermuda-háromszög “köpte ki” magából.

Arról is legendák keringenek, hogy a Bermuda-háromszög egy olyan téridő csapda, melyben “lefagy” az idő, azaz nem telik azok számára, akik ott ragadnak.

Mind ezidáig azonban nem kerültek elő olyan bizonyítékok, amik megerősítenék azt, hogy a Bermuda-háromszögben paranormális dolgok zajlanának.

Ugyanakkor ennek ellenkezőjét sem lehet kijelenteni, így marad a talány és a misztikus köd a Bermuda-háromszög körül.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!