CímlapsztorikÉrdekes világ

Mínuszok és hóapokalipszis: mutatjuk, mi vár az országra!

Jönnek a mínuszok, és a hóból sem maradunk ki, de amit az elmúlt 24 órában láttunk, az csak a jéghegy csúcsa…

Csapadékos, felhős időre számíthatunk hétvégén. Sokfelé havas eső és hó is várható.

A nappali csúcshőmérséklet 0 és 5 fok között alakul, veszélyes időjárási jelenségre azonban nem lesz esély.

Hirdetés

Szombaton sokfelé számíthatunk csapadékra, kezdetben több tájegységünkön szállingózhat a hó, alakulhat ki kisebb havazás, majd napközben elsősorban a Dunántúlon és északon havazhat, máshol eső, havas eső lehet a jellemző.

Nyugaton, északnyugaton erős, helyenként akár viharos lökések is kísérhetik az északi-északnyugati szelet, így helyenként kisebb hófúvás sem kizárt. Hajnalra az Alföldön többfelé pára, köd képződhet.

REGGEL MÍNUSZ 4 ÉS PLUSZ 2, KORA DÉLUTÁN 0 ÉS 5 FOK KÖZÖTT ALAKULHAT A HŐMÉRSÉKLET.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint veszélyes időjárási jelenség nem várható ezen a napon, nem lesz érvényben sem riasztás, sem figyelmeztetés.

Péntekhez hasonlóan szombaton is kettős fronti hatás érvényesül, fejfájás, migrén, keringési és vérnyomáspanaszok jelentkezhetnek, továbbra is erősek lehetnek mind a kopásos, mind pedig a gyulladásos eredetű ízületi bántalmak.

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentésében azt írja:

Tompaság, bágyadtság, lehangoltság, dekoncentráltság és alvászavarok is előfordulhatnak. A szeles tájakon fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet.

Vasárnap keleten, északkeleten több órára kisüthet a nap, máshol erősen felhős, borult időre számíthatunk, és több helyen előfordulhat kisebb havazás, havas eső. A Dunántúlon még szeles lesz az idő.

Keleten 5–8, máshol mínusz 1 – plusz 4 fok várható napközben.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!