CímlapsztorikÉrdekes világ

Nagy Felfedés kezdődött? Jelentést tesz a NASA az ufókról hamarosan

A NASA tavaly megalakult bizottsága, amely a kormány által „azonosítatlan repülő tárgyaknak”, közismert nevükön ufóknak nevezett jelenségeket tanulmányozza, megtartja első nyilvános ülését, a következő hetekben várható jelentése kiadása előtt.

Óriási bejelentések jöhetnek

A 16 tagú testület, amely a fizikától az asztrobiológiáig különböző területek szakértőit tömöríti, tavaly júniusban alakult, hogy megvizsgálja a nem titkosított ufóészleléseket és a civil, kormányzati és kereskedelmi szektorból gyűjtött egyéb adatokat

− írta meg a Reuters.

Hirdetés

Ennek az egésznek most olyan a végső megállapítások állnak, mielőtt az ügynökség független vizsgálóbizottsága a nyáron jelentést tesz közzé”

− közölte a NASA.

Ez az első ilyen vizsgálat, amelyet az amerikai űrügynökség égisze alatt folytatnak le egy olyan témában, amelyet a kormányzat egykor a katonai és nemzetbiztonsági tisztviselők kizárólagos és titkos hatáskörébe utalt.

Vagyis az első komoly mérföldkő, amikor hivatalosan és ténylegesen is ufókkal foglalkozik a NASA:

UFÓK és UAP-ok és a Pentagon

Az ufók kifejezést, amelyet sokáig a repülő csészealjak és földönkívüliek fogalmával hoztak összefüggésbe, a kormánynyelvben az „UAP” kifejezés (azonosítatlan légköri jelenség) váltotta fel.

Míg a NASA tudományos eljárására úgy tekintettek, mint ami nyitottabb megközelítést ígér egy olyan témához, amelyet a védelmi intézmények sokáig tabuként kezeltek, az amerikai űrügynökség már a kezdetektől fogva tudatta, hogy aligha von le következtetéseket a témában.

A Vatikán már felkészült

Sokak szerint a Vatikán az utóbbi években nem véletléenül vált egyre nyitottbbá a földöníkvüli élet kérdésében.

Ma már egyáltalán nem tabu azt állítani, hogy Isten akár más lényeket is megteremthetett, és ezt a katolikus egyházban már kezdik “boncolgatni”.

Az egyház nagy utat járt be a tudomány tételeinek elfogadása terén azóta, hogy 4-500 éve még eretneknek kiáltották ki, és megégették azt, aki azt állította,

Hirdetés

hogy nem a Föld a világmindenség közepe. Kopernikusz és Galilei óta sikerült eljutni addig, hogy már Darwin evolúcióelméletét is összeegyeztethetőnek tartják az egyház vezető teológusai a Bibliával, és az esetleges földön kívüli élet létezését sem utasítják el.

Jose Funes, jezsuita csillagász, a konferencia egyik szervezője azzal nyitotta meg az eseményt, hogy ahogyan a földi élet csodálatosan sokszínű, úgy nem vethetjük el, hogy más bolygókon is teremtett Isten intelligens életet.

Anyahajó a Naprendszerben, Földet figyelő idegenek: ezt már nem sokáig lehet titokban tartani?

Egy másik lehetséges teória amit sokan beszélnek egymás között az utóbbi pár év, különösen al elmúlt hónapok kapcsán, hogy azért kezdtek el minden honnan szivárogtatnia földön kívüli élettel és az ufókkal kapcsolatban, mert már nem sokáig lehetne amúgy sem titokban tartani a létezésüket.

Ugyebár a Pentagon ezzel foglalkozó divíziójának tudósai adtak közre egy bizarr elméletet nemrégiben arról, hogy a Földön tapasztalt ufó jelenségek egy részére lehet magyarázat az, hogy egy nagyobb méretű anyahajó ólálkodhat a Naprendszerünkben.

Az ufók pedig ennek a nagyobb hajónak a robotizált szondái.

Ha ez valóban így van, az hamarosan, hónapokon, legfeljebb éveken belül kiderülhet:

Talán épp egy ilyen nagy horderejű eseménynek ágyaznak meg…?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!